WBA bo na Furyja in Usyka čakal do 1. aprila

Oleksandr Usyk
Foto: AP Photo/Andrew Kravchenko

V kolikor Tyson Fury in Oleksandr Usyk do 1. aprila ne bosta podpisala pogodbe o borbi za naslov absolutnega prvaka, do borbe napovedane konec aprila ne bo prišlo, je sporočil predsednik WBA organizacije Gilberto Mendoza.

Menedžer Oleksandra Usyka, Egis Klimas, je pred kratkim dejal, da v ozadju ni manjkalo umazanih igric in že takrat izrazil dvom, da bi lahko do borbe prišlo 29. aprila.

Ob tem v ukrajinskem taboru ne skrivajo nezadovoljstva nad odnosom Tysona Furyja in njegove ekipe, zaradi vsega naštetega pa imajo pripravljen tudi rezervni scenarij.

Kot je dejal Klimas, se bo Usyk, v kolikor ne bodo dosegli dogovora s Furyjem, posvetil obvezni obrambi naslova proti njegovemu rojaku Danielu Duboisu.

Več kot očitno potrpljenje izgubljajo tudi v vrhu WBA organizacije, kar potrjuje zapis predsednika Gilberta Mendoze, ki je kot zadnji rok za podpis pogodbe postavil 1. april, v nasprotnem primeru bodo pričeli pogovore z Duboisom.

Zdi se, da je glavna ovira na poti do podpisa dogovor glede delitve honorarja, čeprav je Usyk zatrdil, da je pripravljen sprejeti ponudbo Furyja, ki želi delitev 70:30 v njegovo korist.