Usyk odgovarja Furyju: V Hollywoodu čakajo nate

Foto: Guliverimage

Čeprav se je v nekem trenutku zdelo, da nas le še podrobnosti ločijo od borbe med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom za naslov absolutnega prvaka težke kategorije, pogodba še vedno ni podpisana.

Do zapletov je (najverjetneje) prišlo, potem ko borbe niso uspeli organizirati na Bližnjem Vzhodu, kjer denarja ne manjka.

Rezervna različica je organizacija dvoboja na Wembleyju, dodatne težave pa predstavlja tudi zahteva promotorja Oleksandra Usyka, Aleksandra Krasjuka, ki zahteva delitev dobička 50-50. Tabor Britanca vztraja, da mora večji del zaslužka v njihov žep, saj bo Tyson Fury kot domačin večji magnet za gledalce in bo tudi opravil večino promocijskega dela. Krasjuk jim odgovarja z dejstvom, da ima Ukrajinec v lasti tri naslove, Fury pa samo enega.

“Res je, toda, kako lahko to utemljite? Samo zato, ker je Anglež? Ne sliši se kot dobra utemeljitev,” je za BoxingScene dejal Krasjuk in dodal: “Z druge strani lahko Fury reče: ‘Ok, ni mi pomembno proti komu se borim. Ali je to Usyk ali prodajalec iz marketa, še vedno lahko razprodam Wembley.’ To je šport, ne gre samo za profesionalni boks. Pojdi v Hollywood, če želiš zaslužiti takšen denar. Če si kralj, moraš to dokazati. Dokaži to proti borcu s tremi naslovi.”

Navkljub vsem težavam, Krasjuk verjame, da še vedno lahko sklenejo pošten dogovor s Furyjem in njegovo ekipo.

“Res sem optimističen. Samo Fury lahko škodi dogovoru, Usyk je zelo fleksibilna oseba, denar nikoli ni bil v njegovem srcu. On ve, da bo zaslužil, če bo uspešen v ringu. Toda skrbi me odnos Tysona,” je dejal Krasjuk in se dopolnil: “Morda se Fury boji, da bo izgubil na svoji popularnosti in na statusu, ki ga uživa sedaj, največje možnosti, da se to zgodi pa so proti Usyku. To je zanj verjetno najbolj tvegana borba v karieri. Toda globoko v svojem srcu verjamem, da ima srce bojevnika in da bo sprejel poštene pogoje. Borbo lahko dogovorimo takoj, v naslednjih treh dneh.”