Fury vs. Joshua vse bližje, Usyk je pozabljen

SK Fight 9. Sep 20228:31 0 komentarjev
Tyson Fury Deontay Wilder
Foto: xChrisxFarinax/Guliver Image

Čuden je svet boksa. Potem ko se je še pred dnevi zdelo, da smo tik pred realizacijo dvoboja za naslov absolutnega svetovnega prvaka v težki kategoriji med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom, je danes (vsaj tako se zdi) veliko več možnosti, da se bo Fury le srečal z rojakom Anthonyjem Joshuo.

“Bombardirajo me s sporočili in sprašujejo, koliko ponujamo Joshui pri delitvi dobiška 80-20, 70.30, … No, jaz mu ponujam delitev 60-40. Dajem mu 40 odstotkov od honorarja, ker želim, da pride do te borbe. On sedaj nima izgovora, da bi zavrnil borbo,” je v svojem zadnjem “javljanju” prek družabnih omrežji sporočil Tyson Fury.

Rekord, rekord, rekord, …

Zdi se, da pogovori hitro napredujejo. Furyjev promotor, Frank Warren, je prepričan, da bo borba podrla vse rekorde. “Dvoboj bi moral biti na sporedu novembra v Veliki Britaniji. Fury vztraja, da britanski dvoboj poteka doma pred domačimi navijači. Obstaja ogromno zanimanje britanske javnosti za to borbo, ki bo podrla vse rekorde gledanosti PPV. Ko dobimo potrdilo ekipe Joshue, da se strinjajo z našo ponudbo, se bomo takoj lotili dogovora. Skupaj bomo delali, da čim boljše unovčimo borbo, jaz osebno mislim, da bi lahko dosegli dva milijona prodanih PPV prenosov,” meni legendarni Warren, ki je med osrednjimi imeni boksa že od časov Muhammada Alija.

“V tem obdobju leta je samo eno primerno mesto za organiziranje takšnega dogodka. To je Principality stadion v Cardiffu. Pomembno je poudariti, da celoten zaslužek ostane v Veliki Britaniji,” je tudi Eddie Hearn, promotor Joshue, naklonjen ideji, da bi do borbe prišlo na Otoku.

To je dobra volja Furyja

Čeprav je večino odvisno od Furyja in Joshue, bo nekaj potrebno vprašati tudi organizacijo WBC, katere prvak je The Gypsy King. “Fury je imel aprila obvezno obrambo naslova in kar sedaj počne je njegova dobra volja. WBC bo novembra objavil izzivalce po kategorijah. Fury vs. Joshua bo vedno zanimiv dvoboj, posebno za Britance. Fury je brez dvoma najboljši težkaš današnjega dne in v najboljših letih,” je dejal Mauricio Sulaiman, predsednik združenja WBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!