Hari in Overeem prvič iz oči v oči

Badri Hari Alistair Overeem
Foto: Guliver Image

Arnhem bo 8. oktobra gostitelj borilnega spektakla Glory: Collision 4 in posledično tretjega obračuna Badr Harija in Alistairja Overeema.

Prvi dvoboj je leta 2008 z nokavtom dobil Alistair Overeem, medtem ko mu je leto dni kasneje z enako mero vrnil Badr Hari.

Nizozemec in Maročan bosta račune dokončno poravnala 8. oktobra v Arnhemu, ko se bosta pomerila še tretjič, pred dnevi pa sta se prvič srečala na novinarski konferenci.

“Borbi proti Overeemu sta bili vrhunec moje kariere. Tosta bila legendarna dvoboja, mislil sem, da ni tako dober, vendar me je presenetil, bil je kot tornado. Toda sedaj je vse drugačno, vem, kaj lahko pričakujem, on pa se ni dolgo boril,” je dejal Hari, ki je zadnjo zmago vpisal leta 2015 proti Ismaelu Londtu, nato pa imel veliko težav s poškodbami. Njegova zadnja borba proti Arkadiuszu Wrzoseku je bila letos marca prekinjena zaradi divjanja poljskih huliganov na tribunah dvorane v Hasseltu.

Overeemova zadnja kickboks borba datira v leto 2010, ko je s prekinitvijo v prvi rundi premagal Petra Aertsa in osvojil K-1 Grand Prix.

V Arnhemu tudi najboljši Hrvat

V Arnhemu pričakujemo tudi nastop najboljšega hrvaškega kickboksarja Antonia Plazibata, ki se bo pomeril za naslov prvaka v težki kategoriji. Kdo bo njegov nasprotnik, vodilni možje Gloryja še niso razkrili. Hrvaški mediji špekulirajo ali se bo udaril za “začasni” (interim) naslov prvaka ali pa bo Rico Verhoeven ostal brez naslova, Plazibat pa bo dobil priložnost, da postane nesporni vladar težke kategorije.