Glory napoveduje spektakel: Hari vs. Overeem – tretji del

SK Fight 25. Maj 202222:58 0 komentarjev
Alistair Overeem
Foto: Guliver Image

Največja svetovna kickboks organizacija je še v drugo napovedala povratek Alistairja Overeema. Legendarni Nizozemec se bo 8. oktobra še tretjič v karieri pomeril s še eno legendo stand-up borilnih veščin Badr Harijem.

Potem ko je njegov prvi napovedani povratek (borba za naslov proti prvaku Ricu Verhoevenu) v Glory padel v vodo zaradi poškodbe, se bo Alistair Overeem k “svojim koreninam” vrnil 8. oktobra, ko ga na borilnem spektaklu Glory Collision 4 v Arnhemu čaka spektakularni obračun proti Badr Hariju.

To bo tretji medsebojni obračun dveh legend borilnih veščin. Prvo borbo leta 2008 je dobil The Reem z nokavtom, drugo leto dni kasneje pa Hari. Jasno je, da imata Nizozemec in Maročan še nekaj neporavnanih računov, zato ljubitelji kickboksa že z nestrpnostjo pričakujejo 8. oktober.

Overeem se je v kickboksu nazadnje boril leta 2010, ko je dobil zadnji K-1 Grand Prix organiziran na Japonskem, medtem ko je bil Hari veliko bolj aktiven, a zato ne tako uspešen, saj njegova zadnja zmaga datira v leto 2015.

Čeprav sta oba blizu konca kariere, nenazadnje Overeem šteje 42 let, Hari pa 37, bi to lahko bila borba, ki bi kickboks znova vrnila na naslovnice medijev. Če se vse skupaj le ne bo končalo tako kot na zadnjem spektaklu Gloryja, ko se je borba med Harijem in Arkadiuszom Wrzosekom končala s kaosom in vsesplošnim pretepom med gledalci

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!