Hearn: Joshua je težko sprejel poraz proti Usyku

SK Fight 2. Sep 202213:02
Delite:
Anthony Joshua
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Promotor Eddie Hearn je razkril, kaj se je dogajalo v prvih trenutkih po porazu Anthonyja Joshue proti Oleksandru Usyku, ki je Britanca premagal tudi v drugo in ostal svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, ABO, IBF in IBO.

Anthony Joshua je v drugem dvoboju prikazal veliko boljšo predstavo, vendar še vedno premalo za zmago proti tehnično dovršenemu Oleksandru Usyku. Britanec se v vlogi poraženca ni izkazal, saj je “divjal” po ringu in celo želel obračunati z ljudmi iz kota Usyka, nato pa demonstrativno zapustil ring.

Po nekaj minutah se je vrnil v ring in še enkrat presenetil vse prisotne s čudnim monologom, šele nekoliko kasneje pa se opravičil za svoje besede in dejanja z besedami, da mu je bilo hudo v trenutku poraza, ter da se je znašel pod hudim pritiskom.

Joshua je za incident poskrbel tudi ob odhodu v slačilnico, ko je želel obračunati s sodnikom Malikom Waleedom, ker mu je slednji dejal, da naj “ostane profesionalec”. Britanca so hitro pomirili člani njegove ekipe in ga pospremili v slačilnico.

Joshua je boksal dobro

“Ni želel govoriti. Takšno je bilo ozračje,” je Eddie Hearn pojasnil, kaj se je dogajalo okoli Joshue: “Vrnili smo se v slačilnico in bil je zelo frustriran. Želel sem govoriti z njim, a je on rekel, da naj ga vsi pustimo na miru. Jaz sem mu odgovoril, da ga ne bom pustil samega in da mu moram povedati, da je dobro boksal. Odvrnil je, da temu ni bilo tako, ker je izgubil, na kar sem mu jaz odgovoril, da je boksal dobro. V prvem dvoboju temu ni bilo tako in to sem mu takrat tudi povedal. Toda sedaj sem bil po devetih rundah prepričan, da bo zmagal. Usyk je bil v zadnjih treh rundah neverjeten, boljši je zmagal. Toda Joshua je Usyka vsaj pripeljal do konca.”

Najtežje je stopiti pred novinarje

Joshua je obvezno novinarsko konferenco opravil šele dve uri po dvoboju. “Ena od težjih stvari za borce je prihod pred novinarje po borbi, sploh, ko izgubite. Nisem želel, da pride do tiskovne, enako kot takrat, ko je izgubil proti Andyju Ruizu, ker je takrat utrpel pretres možganov. A on je vedno vztrajal pri temu,” je še razkril Hearn in dodal: “Dve uri sta mu dobro prišli, da se je malce umiril in razbistril um. To je bila popolna frustracija, ker je vse dobro opravil, trudil se je po najboljših močeh in še vedno ni bil dovolj dober za zmago. To je težko sprejel.”

Komentari

Vaš komentar