Trener Joshue: Deseta runda je vse spremenila

SK Fight 29. Avg 202211:30 0 komentarjev
Oleksandr Usyk v Anthony Joshua
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Anthony Joshua ni uspel v nameri, da se na spektaklu v Džedi Oleksandru Usyku maščuje za boleč poraz v Londonu. Ukrajinec tako še naprej ostaja svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Anthony Joshua je v Savdski Arabiji prikazal boljšo predstavo, kot ob prvem srečanju z Oleksandrom Usykom, a še vedno premalo za zmago.

Britanec je največ pokazal v deveti rundi, vendar je Usyk že v naslednji še nekoliko dvignil ritem, ki mu nasprotnik ni bil več zmožen slediti.

“Joshua je bil po deseti rundi mentalno poražen. V tej rundi je bil Usyk sijajen in je popolnoma prevzel nadzor. Nato smo želeli, da Anthony pokaže, kako močan udarec ima, s katerim lahko spremeni dvoboj. Nadejali smo se, da to lahko naredi,” je trener Joshue Robert Garcia nekaj dni po tretjem porazu njegovega varovanca v karieri ocenil, da je bila odločilna deseta runda.

“Deseta runda je vse sprememnila. Do tega trenutka je izgledal dobro in bil je boljši na sodniških karticah, toda odločile so zadnje tri runde. Usyk je odličen borec in neverjetno srčen, v tem dvoboju je bil mentalno močnejši od Joshue. Bil je blizu nokavta, vendar se je nato vrnil še močnejši. On je velika inspiracija za Ukrajince. Tudi mi smo poskušali motivirati Anthonyja, a pri tem nismo uspeli,” je še dodal Garcia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!