Menedžer Usyka: Fury je pristal na borbo

SK Fight 2. Sep 20227:42 0 komentarjev
Fury Wilder
Foto: Wade Vandervort/Las Vegas Sun via AP

Kot smo pisali že v preteklih dneh, je vse manj ovir, da bomo prvič po več kot dveh desetletjih dobili absolutnega boksarskega prvaka v težki kategoriji.

Oleksandr Usyk je nedavno še drugič premagal Anthonyja Joshuo in ubranil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO, kasneje pa na dvoboj izzval prvaka verzije WBC Tysona Furyja.

The Gypsy King se je hitro oglasil, sprejel ponujeno, a ob tem navrgel težko uresničljive finančne zahteve.

Fury je kot zadnji rok za ponudbe navedel 1. september in ob tem dodal, da se v ring ne bo vrnil, v kolikor bo ponudba nižja od 500 milijonov funtov.

Zdi se, da Britanec s tem samo skrbi za medijsko pozornost, saj je eden od menedžerjev Usyka, Egis Klimas, namignil, da se bosta oba tabora kmalu dogovorila okoli vseh podrobnosti. “Kolikor mi je znano, so vsi pristali na pogoje,” je dejal Klimas in dodal: “Tyson Fury je že rekel ‘da’ in on je pripravljen za dvoboj. Usyk? Seveda, on je svoje že povedal. Vse bližje smo njuni borbi.”

Klimas je tudi razkril, kdaj in kje bi do dvoboja lahko prišlo: “Morda do konca leta ali na začetku naslednjega. Toda o tem se bomo še pogovarjali. Sedaj smo na 80 odstotkih, da se dogovorimo za borbo in to verjetno znova v Savdski Arabiji.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!