“Jake Paul je dober za boks, slab za UFC”

SK Fight 4. Feb 202214:23 0 komentarjev
Foto: Chris O'Meara/AP/Guliverimage

Jake Paul v zadnjem času velja za enega od bolj prepoznavnih boksarskih obrazov, čeprav je vpisal vsega pet zmag, svetovno slavo pa dobil predvsem po zaslugi YouTuba.

Po prvi zmagi proti Aliju Esonu Gibu je Jake Paul po vrsti premagal še nekdanjega zvezdnika Lige NBA Natea Robinsona, nekdanjega UFC borca Bena Askrena, nato pa dvakrat še enega MMA borca Tyrona Woodleyja.

Več kot dovolj, da je nase opozoril tudi tiste ljubitelje športa, ki boksa ne spremljajo redno. Njegove poteze budno spremljajo tudi številni boksarski promotorji, ki so s pojavom Američana “zavohali kri”.

Med njimi je tudi Eddie Hearn, ki je bil glavni organizator prve boksarske epizode Paula.

“Promoviral sem njegovo prvo borbo pred dvema letoma. Jaz sem začel ta nered,” je v smehu dejal Hearn in nadaljeval: “Takrat sem organiziral borbo med njim in še enim znanim YouTube zvezdnikom. Moram povedati, da mi je všeč in da imam veliko spoštovanja do njega. Številni boksarji so frustrirani zaradi njega in dolgoletnega dela, ki ga vlagajo v dvorani To je do neke mere resnica, toda očitno takšni boksarji niso dovolj kvalitetni in nimajo nič zanimivega v svoji osebnosti. Jake se je iskreno zaljubil v ta šport in mislim, da je generalno dober za boks. On v vse prinaša drugačno publiko.”

Čeprav Hearn meni, da Paul za boks pomeni samo dobro, je prepričan, da je njegov vpliv na UFC ravno nasproten. “Ko bo čas mineval, bo vse večji pritisk na UFC, še posebej, če bo Paul še naprej tako glasen. Jake Paul predstavlja katastrofo za vse te ljudi. Predvsem je iskren, a prav tako vse koristi tudi kot izvor zabave,” je dodal Hearn.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!