Slovenska Gorila v boj za milijon dolarjev

SK Fight 16. Feb 202313:50 0 komentarjev
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh pred izzivom,ki ga že nestrpno čaka. Foto: Instagram/Jakob Nedoh

Professional Fighters League (PFL) je objavila celoten seznam za uvodno sezono evropsko turnejo. Del nje bo tudi najboljši slovenski MMA borec Jakob Nedoh.

MMA organizacija PFL bo v letu 2023 organizirala štiri dogodke. Prvi bo že 25. marca v Newcastlu. V revolucionarni ligi bo sodelovalo 32 najboljših evropskih borcev iz 14 držav, ki bodo tekmovali v štirih težnostnih kategorijah. V lahkotežki najdemo tudi slovenskega borca Jakoba Nedoha, kar je za slovenski MMA velika pohvala. Gorilo iz Kopra najdemo v družbi odličnega Britanca Simeona Powella in Norvežana Kennetha Bergha.

Po štirih dogodkih redne sezone bodo okronani štirje prvaki PFL Europe, pri čemer bo vsak prvak domov odnesel sto tisoč ameriških dolarjev. Prvaki si bodo poleg denarne nagrade zagotovili tudi vstopnico za glavni turnir in ček v višini milijona dolarjev.

Jakob Nedoh ima do zdaj šest profesionalnih borb. Le na prvi je doživel poraz, nato pa je nanizal pet zaporednih zmag. Prav do vseh je prišel že v prvi rundi, nazadnje pa se je boril decembra lani na VFN 5, kjer je bil boljši od Brazilca Ezequiela Silvina.

Na delu najboljši evropski borci

“Navdušeni smo, da bomo uvodno evropsko sezono PFL začeli z najboljšim evropskim seznamom borcev,” je dejal predsednik PFL Ray Sefo. “PFL Europe bo videl na delu najboljše MMA borce. In to formatu, kjer morajo borci zmagati, če želijo napredovati.”

Dogodki redne sezone lige PFL Europe bodo potekali v dvorani Vertu Motors Arena v Newcastlu. Poleti, 8. julija bo turnir PFL gostila dvorana Verti Music Hall v Berlinu.

Zmagovalci vsakega dogodka bodo napredovali končnico, ki bo v 30. septembra v Parizu, štirje prvaki PFL Europe pa bodo okronani 8. decembra v 3Arena v Dublinu.

Lahkotežka kategorija:

Simeon Powell (VB)
Mohamed Amine (Nizozemska)
Kenneth Bergh (Norveška)
Jakob Nedoh (Slovenija)
Anthony Salamone (Francija)
Daniel Ladero (Španija)
Damien Remy (Francija)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!