Wilder proti Ngannouju, ne Ruizu?

SK Fight 14. Feb 202312:25 0 komentarjev

Vrh težke kategorije v boksu čaka na naslednji korak Tysona Furyja, Oleksandra Usyka in tudi Deontayja Wilderja, ki razmišlja, da bi se raje kot z Andyjem Ruizom pomeril z nekdanjim UFC prvakom Francisom Ngannoujem.

Deontay Wilder (43-2-1, 42 KO) naj bi bil vse prej kot navdušen nad ponudbo PBC-ja za obračun proti prav tako nekdanjemu svetovnemu prvaku v težki kategoriji Andyju Ruizu Jr. (35-2, 22 KO).

Ravno zaradi slabe ponudbe naj bi ekipa Wilderja razmišljala o drugih ponudbah, v prvi vrsti so najbolj naklonjeni morebitnemu obračunu proti Francisu Ngannouju.

Čeprav ni znano, kakšen znesek so ponudili Wilderju za borbo proti Ruizu, gre brez dvoma za veliko nižjo številko od 20 milijonov dolarjev, kolikor so jih pričakovali v taboru nekdanjega prvaka po verziji WBC. Wilderja prav tako jezi dejstvo, da Tyson Fury in Anthony Joshua v žep pospravita najmanj toliko za borbe proti boksarjem kova Derek Chisora oziroma Jermaine Franklin.

Ravno zaradi tega ne čudi, da Wilder razmišlja tudi o drugih ponudbah, a ob tem ne gre pozabiti, da o obračunu z Ngannoujem razmišlja tudi Fury. Nekateri mediji celo namigujejo, da The Gypsy King zaradi morebitnega obračuna z nekdanjim UFC prvakom zavlačuje tudi s pogovori z Oleksandrom Usykom.