Jones: Če premagam Miočića, lahko končam kariero

SK Fight 5. Maj 202312:08 0 komentarjev
Jon Jones
Foto: xLouisxGrassex/xSPPx

Ljubitelji MMA-ja z nestrpnostjo pričakujejo dan, ko se bosta v oktagonu pomerila aktualni prvak težke kategorije Jon Jones in najuspešnejši borec v zgodovini težke kategorije Stipe Miočić.

Jon Jones se je dolga tri leta pripravljal na prihod v težko kategorijo in več kot očitno opravil izjemno delo. Po odhodu prvaka Francisa Ngannouja iz UFC-ja je v borbi za naslov prvaka “pometel” s Cirylom Ganejem in po dolgih letih vladanja v poltežki kategoriji naslov prvaka osvojil tudi v težki.

Američan je samo nekaj trenutkov po zmagi za naslednjega nasprotnika izbral Američana s hrvaškimi koreninami Stipeta Miočića, ki je izziv hitro sprejel. Ljubitelji MMA-ja so zastrigli z ušesi, vendar do danes borba uradno še ni bila potrjena. Vmes se je oglasil tudi predsednik UFC-ja Dana White, ki je dejal, da je Jones enostavno izginil, toda zdi se, da vendarle ni več daleč dan, ko se bo pomeril z Miočićem.

Nedavno so se namreč pojavile informacije, da naj bi se Jones in Miočić pomerila novembra v slovitem Madison Square Gardnu. Čeprav je Jones z UFC-jem podpisal novo pogodbo, po kateri naj bi bilo pred njim najmanj osem borb, številni dvomijo, da jo bo izpolnil v celoti. Da bo v primeru zmage proti Miočiću sklenil uspešno športno pot, je nenazadnje namignil tudi sam Jones.

“Ko premagam Stipeta, se ne bom rabil nikomur več dokazovati. Dolgo časa sem v tem športu in počasi se staram. Želim se še igrati s svojimi otroki, imeti glavno na ramenih in biti gibljiv. Mislim, da se približuje konec in zaradi tega sem srečen. Ponosen sem na svojo kariero,” je razkril Američan in dodal, da bi svojo odločitev še lahko spremenil. A zgolj v primeru, da bi se v oktagon vrnil nekdanji prvak Ngannou: “Verjamem, da bi bila borba proti Ngannouju vredna, da nadaljujem s kariero, toda v tem primeru razmišljam o upokojitvi. Omenjeni dvoboj bi prinesel lep zaslužek, Francis je nekdanji prvak in zelo popularen v Ameriki in preostalem delu sveta.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!