Khalidov v obračunu legend zasenčil Pudziana

SK Fight 19. Dec 202212:04 0 komentarjev
Mamed Khalidov
Foto: Guliver Image

Največja evropska MMA organizacija, KSW, se je od leta 2022 poslovila s spektaklom v Gliwicah. V glavni borbi večera je Mamed Khalidov ekspresno prišel do zmage proti Mariuszu Pudzianowskem, Hrvat Ivan Erslan je tudi v drugem poizkusu ostal brez naslova v poltežki kategoriji.

Mamed Khalidov (36-8-2) je do odmevne zmage proti več kot 24 kilogramov težjemu Mariuszu Pudzianowskemu (17-8, 1 NC) prišel v manj kot dveh minutah.

Khalidov je po “body locku” sprva navdušil z rušenjem nekdanjega strongomana, vse skupaj pa je učinkovito zaključil na paterju, kjer je s serijo močnih udarcev nasprotnika prisilil v predajo.

Izkušeni 42-letni Khalidov se je tako uspešno vrnil v kletko, potem ko ga je v zadnji borbi pred letom dni brutalno nokavtiral Roberto Soldić. Za Pudzianowskega je bil to prvi poraz po letu 2019 in petih zaporednih zmagah.

Erslan ostaja brez naslova

V Glwicah je nastopil tudi hrvaški borec Ivan Erslan (12-2), ki je izzval prvaka v poltežki kategoriji Ibragima Chuzhigaeva (17-5). Po petih rundah se je zmage po soglasni sodniški odločitvi veselil Chuzhigaev, medtem ko je Erslan tudi v drugem poizkusu ostal brez naslova prvaka. Leta 2020 je izgubil proti Tomaszu Narkunu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!