“Paddyja ni mogoče primerjati z McGregorjem!”

SK Fight 16. Dec 20228:52 0 komentarjev
Paddy Pimblett
Foto: xLouisxGrassex/Guliver Image

Angleški borec Paddy Pimblett uživa status velikega zvezdnika in v oktagonu še ne pozna poraza. Vseeno številni verjamejo, da njegove zmage nimajo prave teže, njegove pomanjkljivosti pa bomo hitro spoznali, ko se bo srečal z najboljšimi iz svoje kategorije.

Z zgoraj napisano oceno se strinja tudi Daniel Cormier, nekdanji UFC prvak v dveh kategorijah, danes pa eden najbolj cenjenih komentatorjev.

Paddy Pimblett je minuli konec tedna na UFC 282 z enoglasno sodniško odločitvijo premagal Jareda Gordona, vendar številni dvomijo v sodniško odločitev in poudarjajo, da je Američan dobil vsaj dve rundi.

Ne glede na splošno oceno javnosti, so sodniki odločili drugače in zmago pripisali vse bolj popularnemu borcu iz Liverpoola, ki ima v statistiki sedaj vpisanih 20 zmag in tri poraze.

“Veste, kaj je noro? Ko Paddyja primerjajo s Conorjem McGregorjem. Conor je v svoji četrti UFC borbi premagal Poirierja, nato pa Hollowaya, ki je nato nanizal 12 zmag in postal velik šampion. Paddyja in Conorja se ne da primerjati, sploh ne po samo štirih borbah v UFC-ju,” je prepričan DC: “Mislim, da bi se sedaj morali ‘ohladiti’ s primerjavami. Morda ju lahko primerjamo po popularnosti, toda po znanju… Conor je bil na veliko višjem nivoju.”

V kolikor bi Pimblett želel iti po stopinjah slovitega McGregorja, je pred njim vse prej kot enostavna naloga, saj ravno lahka kategorija velja za eno najmočnejših v UFC-ju. Naslov je v rokah naslednika Khabiba Nurmagomedova, Islama Makhacheva, omeniti pa velja (vsaj) še Charlesa Oliveiro, Beneila Dariusha, Dustina Poirierja, Justina Gaethjeja, Damirja Ismagulova, Armana Tsarukyana, Mateusza Gamrota, …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!