Menedžer Usyka: Čakamo na odgovor Furyja

SK Fight 11. Nov 202210:05 0 komentarjev
Oleksandr Usyk
Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Boksarski spektakel, v katerem bi se Oleksandr Usyk in Tyson Fury pomerila za naslov absolutnega prvaka težke kategorije, bi lahko najprej videli 18. februarja in ne kasneje kot 4. marca, trdi menedžer Ukrajinca Egis Klimas.

V kolikor bi se obe strani uspeli dogovoriti, bi končno dobili novega absolutnega vladarja težke kategorije.

Oleksandr Usyk ima v lasti naslove svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO, medtem ko je Tyson Fury svetovni prvak po verziji WBC.

Kot je razkril Egis Klimas, je Usyk prvi izrazil željo za dvoboj proti Furyju, ki se je medtem že dogovoril za tretji dvoboj proti rojaku Dereku Chisori. “Združimo naslove. Tyson, boriva se,” je Klimas ponovil besede svojega varovanca in se dopolnil: “Takrat se je Tyson vrnil in začel diktirati pogoje. Tyson je rekel: ‘Boriva se ob koncu leta.’ A ne gre tako. Oleksandr mu je odgovoril: ‘Poglej, dolgo časa sem se pripravljal za borbo proti Joshuoi, potrebujem premor in se želim vrniti domov. Ne morem samo skakati iz priprav na priprave.”

Vsi čakajo na Furyja

Menedžer Usyka je odkril, da so Britancu že na začetku ponudili možnost, da bi do borbe prišlo februarja naslednje leto. “A kaj je naredil on, namesto, da počaka nekaj mesecev, je Tyson dogovoril drugo borbo. Želi biti ‘zaposlen’. Ok, naj to naredi,” je nadaljeval Klimas: “Iz naše strani je vse končano. Dogovorili smo se s promotorji, skupaj gremo naprej. Sedaj je odločitev na Tysonu Furyju. Čakamo njegov odgovor.”

Na vprašanje, kdaj bi lahko videli epski spopad Usyk vs. Fury, je Klimas odgovoril: “Ne pred 18. februarjem, a najkasneje 4. marca.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!