Hrvaški MMA zavit v črno: Nenadna smrt legende

SK Fight 27. Jul 202219:53 0 komentarjev
Maro Perak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Eden od najbolj prepoznavnih obrazov hrvaškega in posledično regionalnega MMA-ja Maro Perak je v četrtek umrl v 40. letu starosti.

Kaj točno je botrovalo tragični novici, ni znano, toda po neuradnih informacijah naj bi bil za Mara Peraka usoden epileptični napad, ki ga je imel na svojem domu.

Tudi tisti nekoliko slabši poznavalci regionalne MMA scene so zagotovo že slišali za Mara Peraka, ki velja za “motor” MMA kluba Gladiator iz Dubrovnika. Perak ima v statistki vpisanih 35 profesionalnih borb (26-8-1). “Mean Machine” je profesionalni debi doživel leta 2005, nato pa nastopal v številnih evropskih in svetovnih organizacijah, med drugim smo ga lahko gledali tudi pod okriljem slovenskega WFC-ja.

Perak, ki je med drugim premagal tudi legendarnega Boba Sappa, se je po koncu kariere (zadnjo borbo je imel leta 2017, ko je izgubil proti Nikiti Krylovu) v celoti posvetil vodenju MMA kluba Gladiator v rodnem Dubrovniku, kjer sta svoje prve korake naredila tudi Ante Delija in Antun Račić. V mladih letih obetavni judoist je ogromno svoje energije vlagal tudi v delo z mladimi, za seboj pa bo pustil veliko praznino, ki jo bo težko zapolniti …