“Najboljši časi Joshue so preteklost”

SK Fight 15. Maj 202312:33 0 komentarjev
Anthony Joshua
Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Anthony Joshua po treh zmagah in treh porazih na zadnjih šestih borbah še vedno verjame, da pripada samemu vrhu težke kategorije, a vsi ne delijo njegovega mnenja.

Po dveh zaporednih porazih proti Oleksandru Usyku, ko je tudi ostal brez naslova svetovnega prvaka po verzijaah WBA, IBF, WBO in IBO, se je Anthony Joshua na zmagovito pot vrnil aprila z zmago proti Jermainu Franklinu. Čeprav Britanec ni navdušil, je tako sam kot njegov promotor Eddie Hearn večkrat ponovil, da ostaja v vrhu težke kategorije.

Po napovedih bo priložnost, da od besed preide k dejanjem dobil konec leta, ko naj bi se srečal z Deontayjem Wilderjem. Američan bo zagotovo podal odgovor na to, ali Joshua lahko znova postane svetovni prvak in meša štrene najboljšim. Ne manjka pa niti tistih, ki pravijo, da so najboljši časi Joshue že preteklost.

Zakaj se še bori?

“Anthony ne rabi končati kariere, toda njegovi najboljši časi so preteklost. Ne vem, od kje črpa motivacijo, ker to ni denar, on je zaslužil dovolj. Morda je nezadovoljen, ker nima zapuščine. Ni ga v Hiši slavnih za razliko od mene,” je dejal Carl Froch, nekdanji svetovni prvak v supersrednji kategoriji, in dodal: “AJ se ne bo poslovil kot eden največjih vseh časov. Dvakrat je izgubil proti Usyku, temu moramo dodati še poraz proti Ruiz. Zakaj se še bori? Rekel je, da zaradi denarja, vendar dvomim v to. Ko si v ringu, o tem ne razmišljaš. Slabo je, če delaš tako. Moraš biti zaljubljen v šport in ves čas težiti, da postaneš svetovni prvak.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!