Wilder čaka na Joshuo: On je na potezi

Deontay Wilder
Foto: xDeeCeexCarterx

Deontay Wilder in Anthony Joshua se najverjetneje zaradi zapletene boksarske politike še nista srečala v ringu, niti med letoma 2016 in 2020, ko sta bila oba svetovna prvaka, a to dejstvo bi se v prihodnosti lahko spremenilo.

Medtem ko je Oleksandr Usyk prevzel vse tri pasove Anthonyja Joshue (WBA, WBO in IBF), je Tyson Fury v spektakularni trilogiji poskrbel, da je brez naslova svetovnega prvaka ostal tudi Deontay Wilder (WBC).

Tako Britanec kot Američan se želita vrniti na sam vrh težke kategorije in zdi se, da bi se na poti povratka njuni poti končno lahko prekrižali.

Kot je dejal Malik Scott, glavni trener Američana, Wilder ne bi imel nič proti obračunu z Joshuo. “Zelo všeč mi je ideja, da bi se pomerila. Mislim, da bi to bilo zelo dobro za boks in šport. To so dvoboji, ki motivirajo otroke in odrasle. Bila bi prava tragedija, če do tega ne bi prišlo. Vselej prikimam tej borbi, ko me nekdo sprašuje, kdo bo naslednji nasprotnik Deontayja. Bomo videli. Deontay prav tako želi to borbo. Sedaj bomo videli, kaj bo odgovorila ekipa Anthonyja, žogica je na njihovi strani igrišča. Mi smo pripravljeni,” je dejal Scott.

Tako Wilder kot Joshua sta v zadnjem nastopu vpisala zmago proti nižje rangiranima nasprotnikoma. Wilder je v svojem slogu brutalno nokavtiral Roberta Heleniusa, Joshua pa je nedavno v Londonu po soglasni sodniški odločitvi premagal Jermaina Franklina.

Čeprav bi Joshui borba proti Wilderju brez dvoma prinesla veliko večjo korist, so se britanski mediji razpisali tudi o možnosti, da bo njegov naslednji nasprotnik rojak Dillian Whyte.

Hearn: Ali Wilder ali Fury

Da Joshuo po “sprehodu” proti Franklinu, naslednjič čaka veliko težji izziv, je potrdil tudi njegov menedžer Eddie Hearn. “Decembra gremo na Bližnji Vzhod, nasprotnik bo ali Tyson Fury ali Deontay Wilder. Želimo mega borbo za konec leta,” je dejal Hearn.

Joshua je v profesionalnem ringu vpisal 25 zmag (22 s KO) in tri poraze, medtem ko je v statistiki Wilderja zapisanih 43 zmag (42 s KO), dva poraza in neodločen izid. Oba se lahko pohvalita tudi z olimpijsko kolajno – Joshua je leta 2012 pred domačimi gledalci v Londonu osvojil zlato, Wilder pa je štiri leta prej na turnirju težke kategorije v Pekingu osvojil bron.