Ngannou ne želi več tvegati

SK Fight 16. Jan 202313:38
Francis Ngannou
Imaginechina via AP Images

Francis Ngannou v skladu z napovedmi ni uspel doseči dogovora z vodstvom UFC-ja o podpisu nove pogodbe, kar pomeni, da zapušča oktagon.

To tudi pomeni, da je težka kategorija ostala brez prvaka, a že 4. marca bomo dobili novega prvaka, ko se bosta v Las Vegasu pomerila Ciryl Gane in povratnik Jon Jones.

“Odpustili bomo Francisa Ngannouja. Odrekamo se pravicam za njega in lahko odide kamor želi,” je novico potrdil predsednik UFC-ja Dana White in dodal: “Ponudili smo mu pogodbo, s katero bi postal najboljše plačani težkaš v zgodovini. Zaslužil bi več od Brocka Lesnarja, več od kogarkoli. Zavrnil je ponudbo.”

Kot je dejal White, Ngannou ni več pripravljen na veliko tveganje, medtem ko želi, da je njegov honorar veliko višji.

Ngannou drugi po Fedorju

“On misli, da se lahko bori proti slabšim nasprotnikom, istočasno pa bi bil med najboljše plačanimi borci. Nudili smo mu tudi borbo proti Jonu Jonesu, toda on meni, da se mu ponuja boljša priložnost izven UFC-ja proti slabšim borcem,” je nadaljeval ameriški poslovnež in sklenil: “Lahko bi se boril proti največjemu borcu vseh časov in postal najboljše plačani težkaš v zgodovini, toda on meni, da bo boljše služil na drugem mestu. Francis je drugi borec, s katerim se nismo uspeli dogovoriti, podobno je bilo s Fedorjem Emelianenkom. Mislim, da Ngannou ne želi več tvegati.”

Komentari

Vaš komentar