Nurmagomedov: Makačev naslednji izzivalec Oliveire

SK Fight 9. Maj. 202210:59 > 11:12
Delite:
Khabib Nurmagomedov
Foto: xAndyxRowlandx

Legendarni Khabib Nurmagomedov je predsedniku UFC-ja predlagal, da bi se morala iz izpraznjeno mesto prvaka v lahki kategoriji pomeriti Charles Oliveira in Islam Makačev.

Charles Oliveira je minuli konec tedna na UFC 274 po davljenju v predajo v prvi rundi prisilil Justina Gaethjea, vendar vseeno ostal brez šampionskega pasa, ker je na tehtanju za 200 gramov presegel zgornjo dovoljeno težo.

Predsednika UFC-ja Dana White je kasneje dejal, da bo Brazilec z razmerjem zmag in porazov 33-8 (21-8 v UFC-ju) “100 odstotno” dobil novo priložnost, da znova postane prvak.

Kdo bo njegov nasprotnik? Kandidatov ne manjka. Michael Chandler, Dustin Poirier, Beneil Dariush, Conor McGregor, … Kakšna bo odločitev UFC-ja bo potrebno še nekoliko počakati, zato pa ni dvoma, kdo bi moral biti nasprotnik Brazilca, če bi o tem odločal nekdanji vladar lahke kategorije Khabib Nurmagomedov, ki meni, da bi moral priložnost dobiti njegov učenec in dober prijatelj Islam Makačev.

“Dana, nimaš druge izbire, kot da organiziraš borbo Oliveire proti Islamu v Abu Dabiju 22. oktobra. Popoln datum, popolna lokacija, popolna nasprotnika in popolni seriji zmag – prvi ima deset zmag, drugi enajst,” je prek Twitterja sporočil Nurmagomedov. Ali bodo njegove besede padle na plodna tla, bo znano kmalu …

Komentari

Vaš komentar