Obljubljajo mu najtežjo noč v življenju (VIDEO)

SK Fight 17. Maj 202411:00 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Profimedia

Le še en dan nas loči do velikega obračuna za nespornega kralja težke kategorije med Britancem Tysonom Furyjem in Ukrajincem Oleksandrom Usikom. Zmagovalec bo pobral vse pasove v težki kategoriji, to je nazadnje leta 1999 uspelo Lennoxu Lewisu.

V soboto okoli polnoči po slovenskem času se bosta v Rijadu v Savdski Arabiji pomerila najboljša boksarja v težki kategoriji. Prvak po verziji WBC Tyson Fury se bo za vse najpomembnejše pasove udaril z Ukrajincem Oleksandrom Usikom, ki je tako kot Fury še vedno neporažen. Ima 21 zmag, 14 predčasnih po nokavtu ali prekinitvi sodnika, Fury pa ima na 35 dvobojih 34 zmag (24 z nokavtom ali tehničnim nokavtom) in en remi.

“Usik bo moral v soboto preplezati goro. Če bi bil na vašem mestu, trenutno ne bi razmišljal o poeziji, ampak o vašem fantu. Tyson prihaja po pasove, angleška vojska je tukaj le z enim namenom,” je na zadnjem soočenju borcev ukrajinskemu taboru zabrusil Furyjev menedžer Spencer Brown.

Ukrajincev ne skrbi razlika v velikosti

Ukrajinci mu seveda niso ostali dolžni. “Priprave na ta obračun so se začele leta 2018, končale so se pred tednom. Oleksander je pripravljen, da si okoli pasu nadene še zadnji pas težke kategorije. Razlika v velikosti ga niti malo ne skrbi. Zanima ga le nasprotnik pred njim. To bo za Furyja zagotovo najtežja noč v njegovem življenju,” je jasen Usikov trener Sergej Lapin.

Zadnje soočenje Furyja in Usika:

Borca sta si pred sobotnim obračunom, ki bo po slovenskem času na sporedu okoli polnoči, še zadnjič zazrla v oči. No, vsaj morala bi si, a je 35-letni borec iz Manchestra izbral taktiko, da Ukrajincu ne pogleda, medtem ko je Usik vanj nepremično strmel.

“Zapišimo se v zgodovino. Dovolj je bilo besed. Naj zdaj govorijo pesti, hvala lepa,” je bil kratek in jedrnat neporaženi ukrajinski šampion, ki je dvakrat premagal tudi Anthonyja Joshuo, nazadnje pa še enega Britanca Daniela Duboisa.

Foto: Profimedia

Usik smrt za Britance

Ukrajinec bo naredil vse, da pade še četrti Britanec v nizu (Chisora, Dubois, Joshua), a Fury je povsem drugačna “žival”, res pa je, da je povsem razočaral na dvoboju proti MMA borcu Francisu Ngannouju. Premagal ga je po deljeni sodniški odločitvi, mnogi celo menijo, da si je zmago bolj zaslužil Kamerunec.

“Pripravljen sem, drugega nimam za dodati. Bog blagoslovi Usika. Molil bom tudi zanj, da oba varno zapustiva ring,” je dodal Fury, ki bo, ne glede na razplet dvoboj,a zaslužil veliko več kot Ukrajinec.

Foto: Profimedia

Nujno plačilno razmerje 70-30 v prid Britanca, ki naj bi po nekaterih podatkih zaslužil okoli 150 milijonov dolarjev, Usik pa okoli 40.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!