Fifa napovedala novo revolucijo na področju VAR

Nogomet 17. Maj 20249:49 1 komentar
Foto: Profimedia

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je na kongresu v Bangkoku napovedal velike spremembe pri uporabi sistema VAR.

Sistem VAR je v zadnjih letih postal stalnica v številnih nogometnih ligah, saj ga uporabljajo v kar 65 državah. Čeprav omenjeni tehnologiji vsi niso naklonjeni, pa jo kot zelo pozitivno označujejo pri Mednarodni nogometni zvezi. Ta je zdaj napovedala njeno nadgradnjo, ki bo prinesla tudi spremembo nekaterih pravil.

“VAR bomo dodatno razvili in izboljšali. Ustvarili smo osnovno tehnologijo z manj kamerami in brez sodnika, ki odloča. Tako bo dostopen vsem in ga bo lažje implementirati,” je na kongresu Fife v Bangkoku dejal predsednik zveze Gianni Infantino.

“Deloval bo tako, da bo imel vsak trener dvakrat na tekmo pravico zahtevati pomoč sistema. Če se bo prvotna odločitev sodnika po zahtevanem pregledu spremenila, bo ekipa, ki je zahtevala pregled, še vedno upravičena do dveh pregledov. Če bo obveljala odločitev sodnika na igrišču, potem ekipa, ki je zahtevala pregled, izgubi pravico do enega preverjanja glede na svojo zahtevo,” je še razkril prvi mož Fife.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje