Mladi Mariborčani lovoriko posvetili umrlemu trenerju

Nogomet 17. Maj 20248:30 0 komentarjev
Foto: NK Maribor

Mlada selekcija NK Maribor do 15 let je z zmago 6:0 na zadnji tekmi prvenstva tudi uradno potrdila naslov državnega prvaka, ki so ga posvetili tudi trenerju Milanu Žurmanu, ki jih je za vedno zapustil aprila letos.

Selekcija Maribora U15 je v tej sezoni zabeležila 22 zmag, tri neodločene rezultate in doživela le en poraz. Razliko v zadetkih je imela kar 99:14.

“Čestitke fantom za ves vložen trud, prizadevnost na igrišču in izven igrišča. Za nami je uspešna, a zahtevna sezona. Sploh v drugem delu, ko smo se morali soočiti z nenadomestljivo izgubo. V trenutkih, ko se je Milan Žurman boril z zahrbtno boleznijo, nam je bilo težko. Spodbujali smo ga, naj se bori do konca. Bil je z mislimi z nami in tega smo se zavedali. Ta naslov je tudi zanj! Lažje je nadaljevati z delom, ko so postavljeni tako dobri temelji. Fantje so pokazali značaj in pripeljali prvenstvo do želenega razpleta,” je po osvojitvi lovorike povedal Vito Gorza, ki je v sredini marca zaradi zahrbtne bolezni moral zamenjati trenerja Milana Žurmana. Mesec dni kasneje je nekdanji napadalec Maribora tudi izgubil življenje.

Ni pozabil na preminulega trenerja

Nanj so bili še kako navezani tudi mladi nogometaši Maribora, ki so lovoriko posvetili tudi umrlemu trenerju.

“Ponosen sem na ekipo, odlično se razumemo med seboj, kar se je odražalo tudi na igrišču. Vmes nas je vse skupaj močno pretresla in prizadela smrt trenerja Milana Žurmana, ta naslov posvečamo njemu. Ostali smo povezani, se spodbujali in si medsebojno pomagali. Vesel sem, da mi je uspelo doseči toliko golov. Trdo sem delal na treningih, se trudil na vsaki tekmi, toda najbolj pomemben je ekipni uspeh. Vsak je opravil svoje naloge in se skupaj zasluženo veselimo,” je po novem klubskem uspehu vijoličnih povedal najboljši strelec ekipe Tian Nai Koren.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!