PFL pozabil na sijajne nokavte slovenske Gorile? (VIDEO)

Ostali športi - video 5. Jan 202411:09 0 komentarjev
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Hitro rastoča MMA organizacija Professional Fighters League (PFL) je ob koncu leta objavila lestvico desetih najboljših nokavtov in "submissionov" leta 2023.

Tako med najboljšimi nokavti kot “submssioni” leta 2023 v PFL organizaciji ne manjka spektakularnih potez (vse si lahko ogledate spodaj), vseeno pa se ob tem sprašujemo, zakaj med najboljšimi nokavti ni vsaj enega od treh v režiji najboljšega slovenskega MMA borca Jakoba Nedoha

27-letni Koprčan je v najhitreje rastoči MMA-organizaciji na svetu debitiral marca, ko je v prvem krogu evropskega turnirja v lahko-težki kategoriji svoj niz zmag nadaljeval z nokavtom v prvi rundi proti Italijanu Riccardu Nosiglii, finalno vstopnico v Dublinu pa si je zagotovil po novi predčasni zmagi v Parizu nad domačinom Anthonyjem Salamonejem.

Na finalu v Dublinu je koprska Gorila v nasprotju s pričakovanji stavnic še enkrat več navdušil ljubitelje MMA-ja, ko je brutalno nokavtiral še Simeona Powella in si prislužil nagrado v višini 100 tisoč ameriških dolarjev.

“Slovenija je majhna dežela, a mislim, da sem jo zdaj postavil na MMA zemljevid. Naredil sem velik korak za Slovenijo in balkanske države v MMA,” je na začeteku decembra po daleč največji zmagi v karieri dejal slovenski borec.

Najboljši nokavti organizacije PFL leta 2023:

Najboljši “submissioni” organizacije PFL leta 2023:

Jakob Nedoh vs. Riccardo Nosiglia:

Jakob Nedoh vs. Anthony Salamone:

Jakob Nedoh vs. Simeon Powell (zaključek borbe):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!