Tragedija v Kolumbiji: mladi boksar izgubil boj za življenje

SK Fight 1. Okt 20229:36 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Kolumbijski boksar v polvelterski kategoriji Luis Quinones je umrl v četrtek zvečer, potem ko je bil pet dni prej nokavtiran v dvoboju s Josejem Munozom v Barranquilli v Kolumbiji, je v petek sporočila kolumbijska boksarska zveza, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijske mreže ESPN je bil 25-letnik v komi, potem ko je v osmi rundi dvoboja državnega prvenstva v polvelterski kategoriji do 63,5 kilogramov 24. septembra klonil pod udarci nasprotnika Joseja Munoza. Dvoboj je bil v areni Elias Chegwin v Barranquilli.

Tekmovalca so takoj odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki med drugim ugotovili možgansko krvavitev, subduralni hematom, nato pa opravili dolgotrajno nevrološko operacijo in ga spravili v farmakološko komo. V četrtek so ga razglasili za možgansko mrtvega, vendar so se odločili, da ga bodo umetno ohranili pri življenju. V petek zgodaj zjutraj pa so Quinonesa odklopili z aparatov in je umrl.

“Cuadrilatero Boxing je globoko užaloščen zaradi smrti Luisa Quinonesa, edinstvenega in discipliniranega človeka, ki je vedno pokazal največjo predanost temu športu,” je sporočil boksarski promotor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!