Vzhajajoči zvezdnik je že izbral naslednjo tarčo

Khamzat Chimaev
Foto: Guliver Image

Zvezdnik v nastajanju Khamzat Chimaev je bil ob svojem zadnjem nastopu ves čas v središču pozornosti. Sprva zaradi padca na uradnem tehtanju, nato zaradi popolne predstave v oktagonu.

Khamzat Chimaev bi se po prvotnem načrtu na UFC 279 moral pomeriti z Natom Diazom, a se je kasneje, ko je imel na tehtnici slabe štiri kilograme preveč, v oktagonu pomeril s Kevinom Hollandom.

Švedski borec s koreninami v Čečeniji je svoje delo opravil ekspresno in Hollanda premagal z davljenjem v prvi rundi in trenutno že razmišlja o svojem naslednjem nasprotniku.

Ljubitelji MMA-ja se sprašujejo, ali bo kariero nadaljeval v velterski kategoriji ali se bo preselil v srednjo, saj s tem več kot očitno ne bi smel imeti težav.

White: Bomo videli, kaj želi Chimaev

“V igri sta velterska in srednja kategorija- Ne vem, ali se lahko spusti na 77 kilogramov, toda moramo se tudi odločiti ali mu pustiti, da se v tej kategoriji še bori,” je o prihodnosti Chimaeva spregovoril predsednik UFC-ja Dana White in dodal: “Potrebno je videti, kaj želi Chimaev. Ne vem, ali se lahko vrne v velter in se bori za naslov ali bo šel v srednjo in se tam boril za naslov. Videli bomo, kaj se bo odločil.”

Chimaev se je medtem očitno že odločil, saj je na Twitterju za “naslednjo žrtev” že izbral Colbyja Covingtona, ki se celotno kariero bori v velterski kategoriji.