Usyk: Fury se bori samo zase, jaz za celo državo

SK Fight 2. Feb 20249:52 0 komentarjev
Oleksandr Usyk
Foto: Guliver Images

Oleksandr Usyk obračun proti Tysonu Furyju za naziv absolutnega vladarja težke kategorije pričakuje kot olimpijski, svetovni in evropski prvak v amaterskem boksu, kot profesionalec pa si je pokoril kategorijo cruiser, že kmalu pa bi vajo utegnil ponoviti tudi v težki kategoriji.

Jasno je, da je pred Oleksandrom Usykom vse prej kot enostavna naloga. Tyson Fury ima ogromno prednost v fiziki, v njegovi statistiki še ni vpisanega poraza in je povsem upravičeno svetovni prvak po verziji WBC. Ob dejstvu, da premore ogromno boksarskega znanja, Fury praktično pred vsakim dvobojem poskrbi še za nekaj dodatnega psihičnega pritiska pri svojih nasprotnikih. Gypsy King je tako večino borb začel z določeno psiholočko prednostjo, a Usyk trdi, da temu tokrat ne bo tako.

“Pravzaprav sploh ne razmišljam o Tysonu Furyju. Ne spremljam, kako se obnaša in kaj počne. Večina njegovih nasprotnikov se prepusti temu. Jaz se osredotočam na sebe in na svojo pripravo za borbo. Moji trenerji in jaz smo gledali njegove borbe, pripravljamo se na vse možne scenarije. Moramo gledati, kaj počne v ringu, ob tem pa me ne zanima, kaj si Fury misli o meni. On me lahko podcenjuje, lahko pa me tudi ceni previsoko. Ne zanima me, jaz imam svoje načrte in svoje prednosti, o katerih on ne ve ničesar,” je dejal Usyk.

Svetovni prvak po verzijah IBF, WBO in WBA je zadnjih nekaj obračunov začel z dodatno motivacijo. Njegova Ukrajina je še vedno pod vojaškim napadom Rusije, zato Usyk meni, da s svojimi zmagami pošilja sporočila svojemu narodu.

“Vsako jutro se zbudim ob petih in grem teči. Prva stvar, o kateri razmišljam, je moja država in moji ljudje. Razmišljam o ljudeh, ki so na prvi črti obrambe in žrtvovanju, ki ga dajejo za mene in mojo družino. Po dvoboju se vračam v Ukrajino. Rad imam svoj narod in jim želim dati zadovoljstvo ob zmagi. Borim se za vso državo, medtem ko se Tyson Fury bori samo zase,” je v pogovoru za Ring TV dodal neporaženi Ukrajinec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!