Usyk ima vse več navijačev

SK Fight 6. Okt 202312:23 0 komentarjev
Oleksandr Usyk
Foto: Guliver Images

Še vedno neporaženi Oleksandr Usyk bo konec leta dobil priložnost, da postane absolutni prvaki težke kategorije, potem ko si je celotno konkurenco pokoril že v kategoriji cruiser.

Nedavno je bilo tudi uradno potrjeno, da se bosta Oleksander Usyk in Tyson Fury 23. decembra v Savdski Arabiji pomerila za naziv absolutnega prvaka težke kategorije. Britanca pred tem konec oktobra čaka še nekoliko drugačna vrsta spektakla, ko se bo pomeril z nekdanjim UFC prvakom Francisom Ngannoujem.

V kolikor se bo obračun končal kot več ali manj vsi pričakujemo – z zanesljivo zmago Furyja – potem ne bo več nobene ovire, da po več kot dveh desetletjih znova dobimo absolutnega prvaka težke kategorije.

“Izbiram Usyka. Fury je velik in močan tip, ki se lahko giblje. Nikoli nisem bil navijač Furyja v smislu, da bi ga imel za velikega borca. Premagal je Wilderja, ki dobro udarja in ne počenja nič drugega,” napoveduje nekdanji svetovni prvak v lahki kategoriji po verziji WBA Ray “Boom Boom” Mancini in dodal, zakaj bi svoj denar raje stavil na Ukrajinca: “Usyk ima visok boksarski IQ. Ima amatersko kariero, on je pravi borec, zna se boriti z velikimi fanti. Verjamem, da bo zmagal. Odlično udarja in Furyju bo povzročal težave. Vse bo naredil za zmago. In veste, kaj, če bi Fury mislil, da bo lahko obračunal z Usykom, bi bila borba dogovorjena že pred časom. A to se ni zgodilo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!