V vojno odhaja tudi največji in najtežji svetovni prvak

SK Fight 30. Sep 20229:44
Nikolaj Valuev Valujev
Foto: Guliver Image

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verziji WBC Nikolaj Valujev je dobil poziv za prijavo v vojsko v sklopu delne mobilizacije, ki jo je razglasil ruski predsednik Vladimir Putin.

Čeprav številni Rusi v strahu pred odhodom na vojno območje ekspresno zapuščajo državo, Nikolaj Valujev o tem ne razmišlja.

Najvišji (213 centimetrov) in najtežji (149 kilogramov) svetovni boksarski prvak v zgodovini se bo odzval vabilu in po potrebi tudi odšel na vojno območje.

“Ali se bom prijavil? Seveda, odšel bom v urad za registracijo. Poziv sem dobil točno pred potjo v Donbas in nisem bil doma. Naslednji teden se bom prijavil,” je zagotovil Valujev, ki ni prvi športnik, ki je dobil poziv za mobilizacijo.

Pred njim so v rusko vojsko povabili tudi Dinjara Biljadetinova, nekdanjega nogometaša Evertona in ruske reprezentance. Njegov oče Rinat se ob tem sicer sprašuje, kako je mogoče, da so v vojsko pozvali njegovega sina pri 37-letih, ko pa bi po zakonu morali vpoklicati samo moške stare do 35 leta. Ob tem naj še dodamo, da Valujev šteje že 49 let, po koncu športne kariere pa se je pridružil politični stranki, ki je zelo blizu Vladimirju Putinu.

Komentari

Vaš komentar