Prvič v zgodovini: Za UFC podpisal najstnik

SK Fight 23. Sep 202213:00 0 komentarjev
Getty Images

MMA borec Raul Rosas še ni napolnil niti 18 let pa že ima v žepu pogodbo z UFC-jem. Mladenič iz Kalifornije je prišel do zmage v seriji Dana White's Contender Series, ki bi jo lahko opisali tudi kot svojevrstne "kvalifikacije" za preboj v največjo svetovno MMA organizacijo.

Raul Rosas je po sodniški odločitvi premagal osem let starejšega Manda Gutierreza v bantam kategoriji (do 61 kg).

Leta 2004 rojeni borec ima v statistiki sedaj vpisanih šest zmag na šestih dvobojih, od tega pet s prekinitvijo (4 s submission, 1 s KO).

On je drugačen od ostalih

“Nikoli še nisem videl česa takega. Vsi so nam dejali, da smo nori, če ne podpišemo pogodbe z njim. To je absolutno točno, on je neverjetno talentiran. Poseben borec, drugačen od ostalih,” je bil nad predstavo Rosasa navdušen tudi sam predsednik UFC-ja Dana White.

Rosas bo 18 let praznoval 8. oktobra in je najmlajši član UFC-ja v zgodovini. Pred njim se je z etiketo najmlajšega borca lahko pohvalil Dan Lauzon, mlajši brat legendarnega Joea Lauzona, ki je v oktagonu debitiral z 18 leti in 198 dnevi.

Kdo je najmlajši prvak?

Jon Jones, ki je leta 2011 ob zmagi proti Mauricu Shogunu Rui v borbi za naslov prvaka v poltežki kategoriji štel 23 let.