Vsak bi se predal, a trdoživa Slovenka ni na to niti pomislila (VIDEO)

SK Fight 5. Jun 20238:43 1 komentar
Monika Kučinič
Foto: Instagram/Monika Kučinič

Najboljša slovenska MMA borka Monika Kučinič se je po dveh letih pavze vrnila v kletko. Kljub viteški predstavi je na dogodku TITAN FC 82 - SBC 47: REVENGE v Novem Sadu na koncu po norih treh rundah in enotni sodniški odločitvi klonila proti Rusinji Nataliji Kuziutini.

Pitbullka s Senovega je bila po porazu – zdaj ima na računu dve zmagi in dva poraza med profesionalkami – zelo razočarana. Priznala je, da se ji je poznalo, da je bila tako dolgo izven pogona. Na začetku borbe je odpovedala tam, kjer je sicer najboljša. “Začela sem zelo slabo tam, kjer se najbolje počutim in ob prvi izmenjavi mi je nasprotnica zalomila nos, seveda to ni vplivalo name, je pa na potek borbe, ker nisem več mogla kontrolirati dihanja,” je svojo borbo v Novem Sadu komentirala Monika.

Težav s tem ni bilo konec. Rusinja, ki je nekdanja olimpijka v judo, jo je ravno z judo metom spravila v težave. Ujela ji je tudi roko, ki ji jo zvijala dve minuti. Praktično ni borca na svetu, ki v tem položaju, ko se je le čakalo, ali poči kost ali ne, ne bi ‘potapkal’ in se predal. Slovenska borka se ni in preživela prvo rundo.

Če je ne bi zrušila …

“Prva runda je bila njena, druga rudna moja. Nekako brez boksa kot, da bi zarjavela po tolikšnem času, sem nadzorovalo borbo z dobrim low-kickom. V tretji rundi sem z uničeno levo roko in zlomljenim nosom nekako poskušala držati borbo v svojo prid do zadnje minute, ko me je spet vrgla na tla, kar je na koncu tudi prevesilo tehtnico v njeno korist. Organizatorja SBC in Titana sta mi po borbi dejala, v primeru, da v zadnjih minuti in pol ne bi bila spet zrušena na tla, bi zmagala, ampak brez izgovorov nasprotnica je bila boljša in tudi zasluženo dobil dvoboj,” je ruski nasprotnici čestitala.

“Vem, da prihaja moj čas”

Senovčanka je kljub porazu po dvoboju govorila o ponosu. “Kljub dolgi pavzi nisem niti pomislila, da bi izbirala nasprotnice. Ni bila kar ena, ampak judo olimpijka, kateri sem z lahkoto parirala vseh 15 minut. Vsak, ki vsaj spremlja borilne veščine, ve o čem govorim. Pridobila sem eno zelo dobro izkušnjo, saj sem sama sebi dokazala, kaj zmorem, vrnila se bom še močenja kot kadarkoli. Vem, da prihaja moj čas, ko bom pokazala in dokazala, da sem najboljša v tem, kar rada počnem. Ponosna sem nase,” je še dodala slovenska borka, ki je potrdila, da sta ji organizatorja pri Titanu in SBC že ponudila borbo na prihodnjih dogodkih ter za konec vsem navijačem sporočila, da je njena roka, ki jo je imela v primežu Rusinja, v redu.