White: Fedor ni največji vseh časov

SK Fight 6. Feb 202314:35
Fedor Emelianenko
Foto: xMattxDaviesx

Fedor Emelianenko je bogato kariero sklenil s porazom, a po mnenju številnih bo v zgodovini ostal zapisan kot eden najboljših MMA borcev vseh časov.

Legendarni ruski borec je na borilnem spektaklu Bellator 290 v borbi za naslov prvaka v težki kategoriji izgubil proti Ryanu Baderju, po borbi pa rokavice odložil na sredino kletke in še zadnjič pomahal ljubiteljem MMA-ja.

Fedor Emelianenko se med svojo 23 let trajajočo kariero nikoli ni preizkusil v UFC-ju, čeprav je nedavno razkril, da se je o odhodu v oktagon pogovarjal z Dano Whitom.

“Enkrat sva se spoznala in pogovarjala. Bil sem v Strikeforcu, ko mi je Dana ponudil pogodbo z UFC-jem. Če bi takrat podpisal, bi začel iz poti in moral na sodišče. Ne bi se mogel boriti niti za UFC, niti za Strikeforce. Dana je prišel do mene, ko sem bil na dopustu na enem otoku,” se je Fedor pred kratkim vrnil v zgodovino.

Nekaj besed o slovitem Rusu je po koncu UFC spektakla, ki ga je zaznamovala zmaga Sergeja Spivaka proti Derricku Lewisu, spregovoril tudi sam predsednik UFC-ja, ki brez dvoma ni med njegovimi največjimi navijači.

Fedorja smo poskušali pripeljati v UFC

“On ima 46 let, ni tako? Ne bi se smel več boriti. Toda on je odrasel človek in lahko počne, kar želi. Verjetno bi se moral upokojiti že pred nekaj leti,” je dejal White in na vprašanje, ali obžaluje, da Fedor nikoli ni prestopil vrat oktagona, odgovoril: “Ne. Ne gre se za to, da mi Fedor ni všeč, vendar ga nismo uspeli pripeljati. Poskušali smo. Ne morem reči, da nismo poskušali. Ne želim sedaj s***i po njemu, on je odšel v pokoj. Nekaterim v tem poslu je bil všeč in so ga hvalili. Toda nikoli se ni preizkusil v UFC-ju. Nisem med tistimi, ki mislijo, da je Fedor eden od največjih borcev vseh časov.”

Komentari

Vaš komentar