WFC se vrača na “kraj zločina”

SK Fight 27. Jan 202311:04 0 komentarjev
Miha Frlic, Luka Podkrajšek, Marko Drmonjić WFC
Miha Frlic, Luka Podkrajšek, Marko Drmonjić (od leve proti desni). Foto: wfc.si

Po manjšem zatišju v zadnjem času, bodo ljubitelji MMA-ja v Sloveniji v letu 2023 očitno le prišli na svoj račun, saj je nov borilni spektakel napovedal tudi WFC.

WFC oziroma World Freefight Challenge je v Sloveniji sinonim za vrhunske borilne spektakle, ki so v preteklosti ob MMA borbah ponujali tudi vrhunske obračune po pravilih K-1.

Po krajšem premoru se WFC na veliki oder vrača 23. aprila z “največjim in najboljšim WFC-jem doslej”, kot obljubljajo organizatorji.

Skupno bodo gledalci v Hali Tivoli, kjer je WFC v preteklosti organiziral številne nepozabne spektakle, videli 22 borcev iz 15 različnih držav.

Trije slovenski mušketirji

Čeprav na več podrobnosti še čakamo, je že jasno, da bodo med nastopajočimi tudi najmanj trije Slovenci. Legenda in eden od pionirjev MMA-ja v Sloveniji Marko Drmonjić bo na WFC 25 še zadnjič stopil v kletko, Miha Frlic se bo na drugi strani kot evropski amaterski podprvak prvič preizkusil na profesionalni ravni mešanih borilnih veščin, kot tretji domači predstavnik pa bo priložnost dobil tudi aktualni prvak težke kategorije Luka Podkrajšek.

Slednji se bo v kletko vrnil po treh letih premora, a še ni znano, ali bo tudi branil šampionski pas.

Kot že omenjeno, organizatorji na čelu z alfo in omego organizacije Zlatkom Mahićem glavnih informacij še niso razkrili, toda sodeč po izkušnjah iz preteklosti bodo 23. aprila temelji legendarne dvorane Pod Rožinkom na resni preizkušnji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!