Wilder vztraja pri absurdnih obtožbah

SK Fight 13. Sep 202213:37 0 komentarjev
Deontay Wilder
Foto: Guliver Image

Medtem ko se Deontay Wilder pripravlja na povratek v ring, delček medijske pozornosti išče tudi z omenjanjem Tysona Furyja, ki je Američana po neodločenem izidu premagal dvakrat zapored.

Deontay Wilder je zadnjo zmago vpisal leta 2019, ko je nokavtiral Luisa Ortiza, nato sta sledila dva zaporedna poraza proti Tysonu Furyju. Britanec je po tretjem dvoboju poskušal nekoliko umiriti strasti do Wilderja, a zdi se, da Wilder nima podobnih namenov.

“Nikoli ne bova v dobrih odnosih, ker poznam resnico za vsem skupaj. Ne podpiram prevare in podobnih stvari. Prepričan sem v vse to, ne glede na to, kaj ljudje govorijo,” je v intervjuju za Boxing Scene dejal Bronze Bomber.

Wilder in njegova ekipa so po drugem porazu proti Furyju v javnost lansirali nekatere zares bizarne obtožbe na račun Furyja. “Zdravniki so odkrili, da ima moj brat vdolbino ob strani glave, ki jo je povzročil top predmet, s katerim so ga udarili v glavo med zadnji borbo. Pregled je potrdil, da nobena rokavica ali roka ne bi mogla povzročiti takšne škode,” je dejal mlajši brat Deontaya, Marsellos,.

Lahko ga tudi ubijem

Ni jih bilo malo, ki so se spraševali, zakaj se Wilder ni obrnil na pristojne institucije, v kolikor je prepričan o prevari Furyja in njegove ekipe. “Rad bi se znašel pred njimi, takrat bi jih zagrabil za ovratnik, potegnil bi jih blizu svojega obraza, tako blizu, da bi začutili moj dah in jim rekel: ‘Zakaj bi se pritoževal oblastem, ko imam priložnost sprostiti svojo energijo, na način, ko obstaja tudi možnost, da ga ubijem, ob tem pa služim milijone.’ Zakaj bi se nekomu pritožil? Ok, prijavim ga, oni ga zaprejo in kaj potem? To je to. Kakšno pravico bi dobili s tem?” si je dokaj bizarno vprašanje zastavil Wilder.

Čeprav je proti njemu že dvakrat izgubil, bi se Američan še četrtič pomeril s Furyjem. “Brez dvoma me zanima. Poznate me, nikoli se nisem nikomur izogibal. Jaz sem tisti, ki blagoslovi ljudi in jih časti s priložnostmi,” je dodal Wilder, ki se bo 15. novembra z obračunom proti Robertu Heleniusu vrnil v ring.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!