YouTube zvezdnik proti MMA legendi v dvorani Luke Dončića

SK Fight 14. Apr 20239:11 0 komentarjev
Jake Paul
Foto: INPHO/GaryxCarrx

Sredi tedna je postalo jasno, da se bo YouTube zvezdnik Jake Paul na zmagovito pot poskušal vrniti 5. avgusta v domači dvorani Luke Dončića v Dallasu, kjer mu bo nasproti stal nekdanji član UFC-ja Nate Diaz.

Boksarski obračun bo potekal v kategoriji do 84 kilogramov, borca bosta uporabljala nekoliko manjše rokavice od tistih, ki se uporabljajo v profesionalnem boksu, vse skupaj pa bo potekalo osem rund.

Po prvih ocenah gre večina okoliščin v korist Jaka Paula. Nate Diaz je 11 let starejši, enako visok kot Paul, vendar se je med kariero (razen na zadnjih nekaj borbah) večino časa boril v kategoriji do 70 kilogramov.

Paul, ki je zaslovel prek YouTuba, je po uvodnih šestih zmagah v boksu zadnjo borbo izgubil proti Tommyju Furyju, mlajšemu polbratu Tysona Furya. Pred borbo v Abu Dabiju je Paul celo veljal za favorita, na koncu pa kljub porazu bržkone ni imel veliko razlogov za slabo voljo, saj je borba požela veliko medijske pozornosti in posledično vsem vpletenim akterjem prinesla lep zaslužek.

Diaz je za razkliko od Paula eden od pionirjev popularizacije MMA-ja. Med zvezde se je skupaj z bratom Nickom povzpel neposredno iz ulic kalifornijskega Stocktona, svojo priljubljenost pa v največji meri gradil z atraktivnim stilom borbe in tudi številnim verbalnim provokacijam pred, med in po koncu borbe.

V karieri je zbral 22 zmag in 13 porazov. V oktagonu smo ga zadnjič cideli lanskega septembra, ko je v Las Vegasu v glavni borbi večera premagal Tonyja Fergusona.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!