Usyk: Fury je slaba kopija Muhammada Alija

Tyson Fury
Foto: xJohnxBarryx/Guliver Image

Potem ko je propadla borba za združitev vseh (pomembnejših) naslovov v težki kategoriji med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom, se je Ukrajinec lotil novih izzivov in potrdil, da bo njegov naslednji nasprotnik Daniel Dubois.

“Najverjetneje bo do borbe prišlo konec leta. Grem v Vleiko Britanijo, zelo rad se tam borim. Tam sem prišel do svojih prvih velikih dosežkov, potem je sledila še prva zmaga nad Anthonyjem Joshuo. Všeč mi je to mesto, navijači in nasplošno ljudje,” je dejal Oleksandr Usyk.

Ukrajinec, svetovni prvak po verzijah WBA,IBF in WBO, se je dotaknil tudi propadle borbe proti Tysonu Furyju, čeprav je sam sprejel na pogoj Britanca, da se zaslužek deli 70:30 v korist njegovega nasprotnika.

“Dejal je: ’70:30, jaz sem kralj, vse to je zaradi mene.’ Nisem odgovoril na to, razumem, da je to psihična igra. Kralj je kralj, toda kralj se ne rabi dreti, da je kralj. Fury se zelo trudi, da bi kopiral velikega Muhammada Alija, toda gre za zelo slabo kopijo,” je Usyk usmeril novo puščico v smer borca iz Manchestra.