Znan datum spektakla, ki ga čakajo boksarski sladokusci

SK Fight 16. Nov 202321:49 0 komentarjev
Usik in Fury. Foto: Profimedia

Borba za združenje naslovov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji med Britancem Tysonom Furyjem in Ukrajincem Oleksandrom Usikom bo 17. februarja naslednje leto, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prizorišče bo Riad v Savdski Arabiji.

Informacija o skorajšnji izvedbi njunega težko pričakovanega dvoboja je zaokrožila že zgodaj jeseni, a takrat še ni bilo uradne potrditve datuma. Ljubitelji boksa so ugibali o koncu letošnjega leta ali začetku naslednjega.

Dvoboj Usik – Fury je bil sprva načrtovan že aprila letos na londonskem Wembleyju. Na koncu pa strani nista dosegli dogovora na dolgotrajnih dogovorih. Petiridesetletni Fury je aktualni prvak verzije WBC, še nepremagani in leto starejši Usik pa ima v lasti naslove po verzijah IBF, WBA in WBO.

Lepi spomini za Ukrajinca

Njun obračun bo dal novega svetovnega prvaka v težki kategoriji v vseh močnejših boksarskih federacijah. V težki kategoriji je to nazadnje pred več kot 20 leti uspelo Britancu Lennoxu Lewisu.

Zdaj so prireditelji dvoboja razkrili datum in podrobnosti. Savdska Arabija, ki v zadnjih letih močno vlaga v šport na najvišji ravni, je tudi v boksu že prirejala dvoboje na viski ravni, med drugim je tam Usik premagal Anthonyja Joshuo leta 2022.

FOTO: Profimedia

“To bo zgodovinski dogodek. Ves boksarski svet je na to čakal dolga leta, zdaj ta dvoboj imamo. Kot promotor sem si dolgo razbijal glavo s tem dvobojem, a to je smetana na torti. Dva najboljša in neporažena težkokategornika,” je dvoboj na novinarski konferenci v Londonu opisal promotor Furyja Frank Warren.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!