Ne izključuje se sprememba taktike

Odbojka 3. Sep 20227:00

V skupinskem delu odbojkarskega svetovnega prvenstva se do zadnjega ni vedelo, kdo bo s kom nastopil v osmini finala. Čakati se je moralo na zadnjo tekmo, na zadnji niz in točko, da so se postavili pari na prvi stopnički izločilnih bojev. Slovenci, ki so kot organizatorji bili za Poljaki zasedli mesto drugega nosilca izločilnih bojev, so za tekmece za četrtfinale dobili Nemce, ki so se po hudem porazu ravno proti Sloveniji skozi šivankino uho uvrstili v osmino finala.

“Tekma bo zagotovo zelo težka. Nemci se bodo zagotovo pokazali v boljši luči kot pred dnevi, zato nam ne bo lahko. A naša naloga je, da jim že od prve točke naprej pokažemo, kdo je v Stožicah gospodar. Hitro morajo videti, da nimajo možnosti, tukaj bodo še naši navijači, zato verjamem v naš uspeh,” pred sobotnim začetkom izločilnih bojev pove odlični proti igralec Jani Kovačič.

Kaj lahko pripravi Winiarski?

Nemci in Slovenci so se pomerili na zadnji tekmi skupinskega dela in četudi imajo Nemci zelo solidno ekipo, so na torkovem obračunu delovali kot pionirji, domači odbojkarji so jih na krilih navijačev dobesedno povozili in jim prizadejali hud poraz. Z nekaj sreče so se kljub temu uvrstili med najboljših 16 ekip in dobili priložnost za popravni izpit. Pričakuje se, da bo Poljak na nemški klopi Michal Winiarski, ki je bil po boleči slovenski klofuti zelo slabe volje, skušal nekaj spremeniti in Slovencem zagreniti življenje.

“Zagotovo se bodo na podlagi naše zadnje tekme skušali na nas pripraviti drugače, zagotovo bodo pogledali, kaj so delali narobe. Zagotovo bodo spremenili taktiko, zato bomo morali nekaj stvari obrniti tudi sami. Vse skupaj bo povezano. A kot sem rekel, vsi se zavedamo, kje igramo, kdo nam bo pomagal, če nam bo šlo malce slabše. Potrudili se bomo, da ponovimo torkovo predstavo in še enkrat premagamo Nemce,” je o morebitnih taktičnih spremembah povedal odbojkar iz Kanala.

Žreb je ugoden, a ne smejo prehitevati dogodkov

V primeru sobotne zmage nad Nemčijo se bodo v četrtfinalu za vstop v boj za odličja pomerili z boljšim s tekme med Nizozemsko in Ukrajino. “Res smo v dobrem položaju. Zagotovo imamo najlažjo pot do polfinala, a tega ne smemo imeti v glavi. Nikakor ne smemo prehitevati dogodkov, saj se lahko hitro opečeš. V naših mislih so zdaj le Nemci, ki bodo zagotovo pokazali, da znajo igrati odbojko,” še sklene Kovačič.

Sobotni prvi obračun osmine finala med Slovenijo in Nemčijo, ki se bo začel ob 17.30, si boste lahko ogledali tudi na Sportklub 2. Večerni dvoboj med Italijo in Kubo bomo prenašali na Sportklub 1.