Ni veliko ekip, ki se lahko enakovredno kosajo s Francijo

Odbojka 29. Avg 202217:00 0 komentarjev
foto: Aleš Fevžer

Slovenci imajo po dveh tekmah na svetovnem prvenstvu zmago in poraz. Najprej so premagali Kamerun, v nedeljo pa so v odbojkarski poslastici po petih nizih morali priznati premoč Francozom. Podajalec Gregor Ropret meni, da so lahko s prikazanim zelo zadovoljni, če bo tako tudi naprej, bodo odigrali še kar nekaj tekem, je prepričan.

V razprodanih Stožicah smo bili priča pravi odbojkarski poslastici. Živci so bili napeti kot struna, to se je na začetku poznalo tudi pri slovenski igri. Gostje so hitro povedli in si priigrali visoko prednost. “Mogoče smo si na začetku celo preveč želeli, prehitevali dogodke in želeli zaključevati na silo,” je slabši začetek komentiral Gregor Ropret, ki je v igro prišel s klopi in zamenjal Dejana Vinčića.

K sreči začetna trema ni trajala dolgo: “V treh nizih smo bili Francozom povsem enakovredni ali celo boljši o njih. Na žalost se nam ni izšlo v četrtem nizu, čeprav smo bili ves čas v vodstvu, a Francozi niso po naključju olimpijski prvaki. Ko jim je šlo najbolj za nohte, so odigrali najboljše. Mnogi bi rekli, da so imeli srečo, a njim se to redno dogaja, res so vrhunska ekipa. Na žalost dobre predstave nismo kronali še z zmago, a iz te tekme lahko res potegnemo ogromno pozitivnih stvari.”

foto: FIVB

Če bodo tako nadaljevali, bodo še dolgo na turnirju

Slovenci so v primerjavi s tekmo proti Kamerunu po kvaliteti stopili korak ali dva naprej in jo Francozom zagodli, kot jim že dolgo ni noben. “Ni veliko ekip na svetu, ki lahko tako enakovredno igrajo s Francijo v tem trenutku. Res smo lahko zadovoljni s prikazanim. Ne glede na to, da smo na koncu ostali brez zmage, smo potrdili, da se lahko kosamo z najboljšimi. Če bomo tako nadaljevali, bomo na tem turnirju igrali še kar nekaj tekem,” je prepričan Ropret.

Foto: FIVB

Ngapeth? “V vsakem trenutku najde rešitev”

Glavni razlog, da v nedeljo v Stožicah ni padla Francija, je bil izjemen Earvin Ngapeth, ki je na koncu dosegel kar 29 točk. “Težko rečem, da nas je presenetil, ali da nam je pokazal, kar pri njem še nismo videli. Nanj se lahko pripravljaš cele dneve, pa ni dovolj. Ima neskončen nabor udarcev, ki jih menja praktično vsak napad. V vsakem trenutku najde rešitev, na katero niti ne pomisliš, a ravno zato je eden najboljših na svetu. Znova se je podpisal pod izjemno predstavo. Ko je bilo najbolj potrebno, jih je rešil in potegnil z roba prepada,” je francoskega zvezdnika pohvalil Ropret.

Foto: FIVB

“Naši navijači so najboljši v Evropi”

Ngapeth ni podlegel niti hudemu pritisku glasne, več kot 11 tisoč glave množice v Stožicah, ki je bila za Slovence osmi igralec. Navijači so se ponovno izkazali. “Naše navijače vedno pohvalimo, ob tej priložnosti jih bom še enkrat. Vedno znova nas presenetijo, menim, da so najboljši v Evropi. Upam, da bodo še dolgo z nami, saj nam njihovo navijanje neizmerno pomeni. Hvala vsem, se vidimo v torek, mi pa se bomo potrudili, da prikažemo vsaj tako dobro predstavo kot Franciji, če ne še boljšo,” je še povedal odlični podajalec.

V torek iz Nemčije

Slovenska izbrana vrsta danes počiva, v torek ob 20.30 pa jo čaka zadnja tekma skupinskega dela. V neposrednem prenosu na Sportklub 1 se bodo udarili še z močno Nemčijo, ki je na prvi tekmi dodobra namučila Francijo, na drugi pa razbila Kamerun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!