Alcaraz: Srečen sem, toda štirje igralci so še pred menoj

ATP 28. Jul 20227:00 > 11:49 0 komentarjev
Carlos Alcaraz. Foto: REUTERS/Juan Medina via Guliverimage

Glavni zvezdnik letošnjega tekmovanja serije ATP v Umagu je komaj 19-letni Carlos Alcaraz. Lani je v Istri dobil svoj prvi ATP turnir v karieri, a od takrat se je marsikaj spremenilo. Španec je kar se nabiranja lovorik že pri številki 5, osvojil je tudi Masters (Miami) in se povzpel že do petega mesta na ATP lestvici.

Če za koga, potem se zanj zdi, da je legitimni naslednik velike trojice.

Nekdo, ki bo imel v teniških krogih status svetovnega vele zvezdnika. Temu primeren je bil tudi sprejem v Umagu. Alcaraz je včeraj popoldne opravil z medijskimi obveznostmi. “Imam privilegij igrati kakšen turnir manj, a na ta turnir imam res lepe spomine, ker sem lani tu zmagal, zato smo se z ekipo odločili, da se vrnem,” je Carlitos španskim kolegom pojasnil, kaj sploh dela v Umagu, glede na bližajoči severno-ameriški beton.

Dodal je, da se bo za OP Združenih držav s treningi pripravljal doma, potem pa bo prvi resen preizkus turnir v Montrealu.

Hibrid tekmovanja in počitnic

Španec je pohvalil lokacijo tekmovanja in dejal, da se na tem prizorišču vsak lahko popolnoma sprosti: “Umag je kraj, kjer ob tenisu lahko počneš ogromno stvari. Tekme se začnejo šele ob 16. uri, zato lahko poležavaš v sobi, na plaži, imaš pa tudi veliko trenutkov za preživljanje časa s svojo ekipo in bližnjimi,” je dejal prvi favorit za zmago, ki ga na Hrvaškem spodbuja družina.

Tu so njegovi starši, stric, prišel je tudi eden izmed treh bratov. Organizator turnirja ga je peljal na izlet z vodnim skuterjem. Trofejo za lansko zmago, kot je dejal, hrani v svoji domači sobi.

“Cilj je priti na prvo mesto ATP lestvice, zato tudi ta turnir dojemam le kot postanek na moji poti. Saj ne, da nisem srečen. Navsezadnje sem peti igralec na svetu, toda štirje igralci so še pred menoj,” je Carlos odgovoril na vprašanje, kako pomemben turnir je zanj Umag.

“Igram le zase in za svojo ekipo”

Našega komentatorja Petra Pevca je zanimalo, kje se skrivajo rezerve, da bi redno prihajal v zaključno fazo turnirjev velike četverice in tam tudi zmagoval. Špančev odgovor se glasi takole: “Manjka mi mentalna moč, da bi z najboljšimi tekmoval po štiri ali pet ur. Porazi, ki sem jih letos doživel na vseh treh Grand Slamih, so posledica mojega slabega začetka. Bolje se moram bosti s pritiskom.”

Dodal je, da se navade in oprema v zadnjih dveh letih, ko je naredil skok na ATP lestvici za več kot 300 mest, niso menjale, le trening je postal nekoliko intenzivnejši.

Zlajnana obljuba

Hrvaške novinarje je zanimalo, če bo Carlitos tudi letos na zaključni slovesnosti uporabil obrabljeno frazo “se vidimo naslednje leto”, ki jo po navadi izreče skoraj vsak zmagovalec katerega koli turnirja. Alcaraz se je nasmehnil in dejal: “Počakajmo. Najprej moram zmagati!”

“Ne igram s pritiskom, da imam na plečih pričakovanja španskih ljubiteljev tenisa, ali pa kar cel narod Španije. Igram samo za svojo ekipo in zase. V Umag sem kljub nedeljskemu finalu v Hamburgu prišel svež. Pripravljen sem na obrambo naslova,” je zaključil Alcaraz.

Za četrtfinale se bo Španec danes pomeril proti Slovaku Norbertu Gombošu. Srečanje si boste ob 20. uri lahko ogledali na enem izmed programov televizije Sportklub.

[UMAG ATP] lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!