Američan maha Đokoviću: “Z veseljem bi te treniral”

ATP 31. Mar 202414:01 0 komentarjev
Jimbo Connors
Jim Connors; FOTO: Profimedia

Novak Đoković je ostal brez stalnega trenerja, obstaja pa kar nekaj takšnih posameznikov, ki bi Srba z veseljem spremljali po svetu. Med njimi je očitno tudi nekdanji igralec z največ naslovi na turnirjih v zgodovini tenisa, Jimmy Connors.

V podkastu, ki ga snema s svojim sinom Brettom, je priljubljeni “Jimbo” komentiral prekinitev Đokovića z dosedanjim trenerjem Goranom Ivaniševićem.

“Stvari je včasih dobro nekoliko prevetriti, a ne vem, zakaj je za vse slabe rezultate vedno kriv trener?” je dejal Connors in dodal: “Z nekom potujete iz tedna v teden, jeste, se družite. Pride trenutek, ko potrebujete premor in vidite, kaj iz tega nastane. Morda mu je Goran ponudil vse, kar mu je lahko in se je stvar izpela.”

Legendarni Američan, ki še zmeraj drži rekord po največ osvojenih profesionalnih turnirjih v karieri (109), je kot trener deloval le kratek čas. Od leta 2006 do 2008 je pomagal Andyju Roddicku, potem pa zelo kratke čas le še Mariji Šarapovi in Eugenie Bouchard.

Jimmy Connors
Jimmy Connors ima 71 let; FOTO: Profimedia

“Novak potrebuje svež par oči, kmalu bo dopolnil 37 let. Verjetno razmišlja v slogu ‘koliko časa mi je še ostalo, do kdaj želim igrati in kaj želim doseči?’ … bi pa nov trener vsekakor vnesel minimalne spremembe,” razmišlja 71-letni Connors.

Jimmy Connors je v karieri osvojil 8 turnirjev velike četverice.

Za konec je dodal: “Brett, jaz nisem več v tem biznisu. Rad snemam podkaste in govorim o tenisu, a če bi se ponudila priložnost, bi mi vsekakor predstavljalo veliko zadovoljstvo in čast, če bi razmišljal o mojem imenu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!