Šokanten poraz Đokovića!

ATP 30. Okt 202017:33 > 19:00
Twitter

Lorenzo Sonego, ki se je na turnir na Dunaju uvrstil kot srečni poraženec kvalifikacij, je v četrtfinalu gladko, s 6:2 in 6:1 premagal prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Thomas Kronsteiner/Getty Images

Lorenzo Sonego je v finalu kvalifikacij izgubil proti Aljažu Bedenetu, zdaj pa bo igral kar v polfinalu ATP turnirja na Dunaju.

Đoković je izgubil že svojo prvo servisno igro, kar je nakazalo potek dvoboja. Sonego je Srbu, ki si je v prejšnjem kolu zagotovil 1. mesto na lestvici ATP tudi ob koncu leta, v tretji igri znova odvzel servis in po naslednji osvojeni igri, ki jo je dobil celo brez izgubljene točke, hitro povedel s 4:0. Do konca niza je Italijan, ki na lestvici ATP zaseda 42. mesto, obrakrat brez težav dobil svojo servisno igro in niz dobil s 6:2.

 Drugi niz se je začel na podoben način, z breakom Sonega. Đoković je imel v četrti igri svoje prve break priložnosti na dvoboju, vendar so vse tri ostale neizkoriščene, že v naslednji igri pa je Novak znova izgubil servis in bilo je že 4:1. Sonego je v šesti igri znova ubranil tri break žogice in nato, za piko na i, Đokoviću še enkrat vzel servis za šokantno zmago s 6:2 in 6:1.

Sonego je v statistiko vpisal 26 winnerjev in 12 neizsiljenih napak, Đoković pa le 7 winnerjev in kar 25 neizsiljenih napak. Italijan je bil neverjetno učinkovit pri break žogicah, saj je izkoristil kar pet od šestih.