Đoković: Cilj naslov, olimpijskih iger ni brez publike!

ATP 13. Nov 202018:23 > 18:28
Novak Đoković
Getty Images / Thomas Kronsteiner

Najboljši svetovni tenisač Novak Đoković upa na zmago na zaključnem turnirju osmerice, analiziral je nasprotnike v skupinskem delu ter za konec dodal, da si ne predstavlja olimpijskih iger brez gledalcev.

Naslednje leto bo zaključni Masters potekal v Torinu. Novak je od zadnjih petih turnirjev najboljše osmerice dobil kar štiri, prvega pa še pred tem  v Šanghaju.

Lepo se je vrniti v London, pogrešal sem ga v času Wimbledona. O2 Arena je bila v zadnjih 11 letih zelo uspešna zame, težko mi je izbrati en sam dvoboj. Okoliščine so sedaj drugačne, kar malo čudno bo, ko začnemo igrati, a po svoje smo se navadili,” je dejal prvi favorit za zmago. Nole si je že zagotovil prvo mesto ob koncu sezone, a to, kot pravi Srb, ne vpliva na njegovo motivacijo.

Povezano

Rahlo manjši pritisk čutim, a to ne spreminja cilja, da želim zmagati v vsakem obračunu in pridem do naslova. Verjamem vase, ker sem imel tu veliko uspeha,” je dejal Đoković, ki bo v svoji skupini igral proti Diegu Schwartzmanu, Daniilu Medvedevu in Alexandrom Zverevom.

Diego je čvrst z obeh kril, ena od najhitrejših igralcev na ATP turneji, velik borec. Prvič igrava v dvorani, pogoji so drugačni, nikoli še ni igral tu, a zato ne bo čutil pritiska, je neobremenjen in nima kaj izgubiti. Poleg tega je v odlični formi, verjetno je to njegova najboljša sezona, zelo ga spoštujem. Vseeno upam, da om začel zmagovalno,” je povedal Nole in dodal:

Medvedev in Zverev sta verjetno v najboljši formi od vseh v dvorani. Zverev je zmagal na dveh turnirjih v Kölnu in igral finale Bercya, Daniil pa je tam kar zmagal. Visoka sta, imata močan servis, čvrst backhand, forehand je orožje – oba sta kompletna, imata podoben stil igre. Moral bom igrati na najvišji ravni, da oba premagam.

Letos so bile olimpijske igre odpovedane, prihodnje leto pa jim grozi, da bodo organizirane brez publike. “Ne vem, kakšna je trenutna situacija s koronavirusom na Japonskem, a nikjer ni rožnato. OI bi se morale odvijati konec julija, do takrat je še veliko časa in upam, da bo publiki dovoljeno priti na prizorišča, saj si ne predstavljam, kako bi takšno tekmovanje izgledalo brez gledalcev. Ne le tenis, tudi drugi športi,” je med drugim povedala št. q na novinarski konferenci.

Vse tekme iz Londona spremljajte na kanalih Sportkluba.