Šapovalov in Gabas zakopala bojno sekiro

ATP 13. Jun 20172:14 > 2:20
Andre Ringuette/Getty Images

Kanadski tenisač Denis Šapovalov je še zmeraj (žal), bolj kot po lanski zmagi na mladinskem Wimbledonu, znan po incidentu, ki se je temu najstniku pripetil v 1. krogu svetovne skupine Davisovega pokala.

Mladi, 18-letni Šapovalov je takrat na srečanju proti Kyleu Edmundu v navalu besa pograbil žogico in jo z loparjem močno udaril…žal naravnost v levo lice francoskega glavnega sodnika, Arnauda Gabasa.

Ta je moral zaradi počene ličnice celo na operacijo, vendar pa sta se po nesreči s Šapovalovim še nekajkrat slišala in zakopala bojno sekiro, saj je vsem prisotnim tako ali tako hitro postalo jasno, da mladi Denis ni nalašč meril v sodnika.

Občasno si dopisujeva, je izjemno prijeten človek. Po incidentu mi je zelo pomagal, pa čeprav je imel vso pravico biti nesramen – pokazal se je kot pravi gospod,” je povedal Šapovalov.

Vsak dan se mi dogodek še zmeraj odvija pred očmi. Ko se je to zgodilo, sem takoj odjavil nastop na naslednjem turnirju, saj sem hotel nekaj dni kar ostati v postelji. Ven me je nagnala moja mati, ki je zaukazala naj grem sprehajat psa. Takrat se je vse skupaj začelo spreminjati, zdi se mi, da sem postal nekoliko bolj zrela oseba. To mi je pomagalo tudi pri moji igri, trudim se ostati miren, ker vem, kaj se lahko zgodi, če spet pobesnim,” zaključuje mladi Kanadčan.