Zverev: Ni bil spoštljiv; Ferrero: Stalno je zamujal

ATP 3. Mar 201810:22 > 10:23
Julian Finney/Getty Images

Peti tenisač sveta Aleksander Zverev je na novinarski konferenci po četrtfinalni zmagi v Acapulcu novinarjem zaupal, zakaj se je razšel s španskim strokovnjakom Juanom Carlosom Ferrerom. No, nekoč prvi igralec sveta ima svojo verzijo dogodkov.

“Moja ekipa ostaja nespremenjena, odšel je le Juan Carlos Ferrero. V Avstraliji sva se sporekla, kar je sicer čisto v redu, če se pričkava le midva. Tako sem se kdaj sporekel tudi z ostalimi v moštvu, pa smo potem čisto v redu funkcionirali naprej. Na neki točki je Juan Carlos žalil določene člane moje ekipe, pokazal je nespoštovanje, zato sem sodelovanje prekinil,” pojasnjuje 20-letni Nemec.

Ko je Ferrero slišal, kaj je o njem povedal Zverev, se je na to nemudoma odzval. “Od prvega dne sodelovanja sem zahteval, da spoštuje ekipo. Na primer, želel sem, da postane bolj točen, rekel sem mu, naj ne bo vsak dan pozen po 20 ali 30 minut. Rekel sem mu, da bi na teniškem igrišču potreboval nekaj več discipline,” pravi Španec in dodaja:

Prvih nekaj mesecev je bil bolj discipliniran in kazal več spoštovanja, ko pa je pridobil zaupanje, pa se je nehal ravnati po mojih nasvetih in načrtih, ki sva jih določila na začetku.”

Kljub temu, da sta se po sedemmesečnem sodelovanju razšla, pa je Ferrero zadovoljen z doseženim. “Tega obdobja se bom spominjal kot lepih časov, saj sem mu pomagal osvojiti dva mastersa. Ko je bil v Rimu, sva se slišala po telefonu, v Kanadi sem bil prisoten, poleg tega je vzel tudi naslov v Washingtonu, kar me neizmerno veseli. Hvaležen sem mu, ker je v medijih do nedavnega govoril, da sem velik delavec. To je tisto, kar so me naučili – delo, disciplina, skromnost in spoštovanje do drugih,” zaključuje zmagovalec Roland Garrosa 2003.