Brez imunitete – Beckerjeve trofeje na dražbi

ATP 4. Dec 201810:54 > 10:54
Clive Brunskill /Allsport

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Boris Becker je zavrnil svojo izjavo o tem, da se bo branil z diplomatsko imuniteto, ki ga ščiti pred pregoni po njegovem osebnem stečaju oziroma bankrotu.

Trikratni zmagovalec turnirjev za Grand slam Boris Becker je nedavno postal diplomatski agent Centralnoafriške Republike, kar v praksi sicer pomeni, da proti njemu ne morejo biti sproženi pravni postopki. 

To pa sicer ne pomeni, da načrtovane dražbe, na kateri bodo prodajali vse največje teniške trofeje nemškega tenisača, ne bo. Na dražbi bodo med drugimi trofejami prodajali tudi uradni certifikat o osvojeni zlati medalji v dvojicah na OI leta 1992, kot tudi njegova športna oprema

Becker je junija lani razglasil bankrot, potem ko je imel veliko dolgov do zasebne britanske banke, od zadnjih pravnih postopkov pa se je branil diplomatsko imuniteto.

Nemec je sicer v svoji karieri postal najmlajši zmagovalec Wimbledona leta 1985, ko je štel le 17 let, na zelenicah All England Cluba pa je slavil še leta 1986 in 1989. Skupno je v karieri osvojil 64 turnirjev v karavani ATP.