"Ne spoštujejo nas, direktor le z veliko trojico"

ATP 20. Jul 201916:45 > 16:49
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Argentinski teniški igralec Guido Pella je javno izrazil nezadovoljstvo nad vodstvom ATP-ja, ki po njegovem mnenju kaže premalo sporštovanja do latinskoameriških igralcev.

Argentinec meni, da se njihovega mnenja na turneji ATP ne posluša in da je nasploh težko priti v stik z vodilnimi ljudmi organizacije, ki bdi nad moškim profesionalnim tenisom.

Povezano

  “Vsa ta leta na turneji so me naučila, da ni pomembno, kaj naredimo – evropski in ameriški tenisači bodo še zmeraj večji vpliv na končne odločitve,” je potožil Pella in nadaljeval:

“Na Wimbledonu sem videl direktorja odbora ATP, Chrisa Kermodea. Edini, s katerimi je izmenjal nekaj besed, so bili Federer, Đoković, Nadal in Wawrinka. Nikoli ga recimo nisem videl, da bi se pozdravil z nekom, ki je denimo uvrščen nižje od 50. mesta na svetu.”

Argentinec trdi, da ATP želi doseči stanje, v katerem nekateri igralci sploh ne bodo imeli občutka, da tekmujejo na ATP turneji. “Razmislite, to vam govorim v trenutku, ko sem najvišje uvrščen v svoji pro karieri. Če ste Latinoameričan, jih tvoje mnenje ne zanima,” je dodal 24. igralec sveta.