"Nova generacija je lahko še boljša od velike trojke."

ATP 7. Feb 202012:51 > 12:52
Getty Images/Jason McCawley

Legendarni avstralski tenisač John Newcombe je prepričan, da tenis po upokojitvi Rogerja Federerja, Rafaela Nadala in Novaka Đokovića ne bo padel v krizo.

Prihajajo novi igralci, ki bodo zavzeli njihovo mesto po principu: “Kralj je mrtev, živel kralj!” Velika verjetnost je, da bo nova generacija še boljša od velike trojke in da bo nivo tenisa ponesla na še višji nivo. Tenis vedno napreduje in vedno dobiva nove igralce, ki igro vlečejo v pravo smer,” meni 75-letni Newcombe.

Avstralec, zmagovalec sedmih turnirjev za grand slam in nekdanja številka ena moškega tenisa, je spregovoril tudi o Andyju Murrayju in ocenil možnosti za njegov povratek na najvišji nivo.

Glede na njegova leta (33) in kronično poškodbo kolka enostavno ne vidim možnosti, da bi znova osvajal grand slam turnirje in se enakovredno kosal z Đokovićem, Nadalom ter niti s Federerjem, ki je prav tako blizu konca svoje kariere. Pred desetimi leti sem napovedal, da bo Andy osvojil maksimalno dva ali tri grand slam naslove. Točno to se je tudi zgodilo,” še dodaja Newcombe.