Ali veste, koliko zaključnih žog je že rešil Đoković?

ATP 29. Feb 20209:52 > 9:52
Tom Dulat Getty Images Sport

Srpski tenisač Novak Đoković je v svoji karieri rešil že 47 "match" žogic in po le-teh na koncu tudi zmagal. V to bilanco je vštetih petnajst tekem. Tako je! Srb je kar 15-krat v karieri zmagal, potem ko je vsaj enkrat zrl porazu v oči.

Najboljši svetovni tenisač je včeraj v polfinalu Dubaja strl odpor francoskega nasprotnika Gaela Monfilsa, potem ko je v podaljšani igri rešil tri zaključne žogice za zmago.

Poglejmo si spisek vseh žrtev Noleta. Takšnih tekem je 15, na spisku pa se eno ime pojavlja tudi včekrat. Roger Federer je imel proti Srbu kar trikrat priložnost zmagatu, a dela ni dokončal.

“Če bi moral najti primerjavo s tenisom, bi rekel, da je tak občutek verjetno podoben, kot če slutiš, da si v smrtni nevarnosti in se moraš boriti za preživetje. Torej, da ni poti nazaj. Molim in upam na najboljše, verjamem v svoj uspeh in v to, da bom našel nekaj, kar mi bo pomagalo. Igram samo za tisti trenutek, tukaj in zdaj,” je po tekmi dejal Đoković.

Ko je bila slika obrnjena in je imel Novak zaključno žogo, se mu je le trikrat primerilo, da je nato k mreži prišel kot poraženec. Nazadnje v Queen’s Clubu 2018, ko ga je porazil Marin Čilić.