Isner: Đoković je najdominantnejši, eden od največjih

ATP 7. Apr 202019:06 > 19:08
Getty Images/Clive Brunskill

John Isner in Reilly Opelka, ki sta med najboljimi "serverji" sveta, menita, da je servis Novaka Đokovića podcenjen.

Povezano

Novak Đoković je bil peti po številu osvojenih iger na svoj servis v letu 2019 – v tej kategoriji je prvi John Isner, Reilly Opelka pa tretji.

Pravzaprav se ne misli toliko o njegovem servisu, kar je na nek način nespoštovanje, toda to je zato, ker on vse dela tako dobro. Takoj se osredotočiš na povratni udarec in gibanje po igrišču, njegovi osnovni udarci so najboljši na svetu. Toda on tako dobro izvede svoje servisne točke – ni nujno, da bo žogica letela 210 km/h, toda brez dvoma je izboljšal omenjeni del igre,” je dejal Isner in dodal: “Tudi on bi verjetno rekel, da mu je bil servis pred šestimi ali sedmii leti včasih njegova slabost. Toda sedaj temu ni tako in zato je on najdominantnejši igralec na svetu, nima slabosti, enostavno je nima. Zato je številka ena in eden od največjih vseh časov – še malo mu manjka do rekorda po številu grand slam naslovov.”

Isner v višino meri 208 centimetrov, še tri centimetre višji Opelka deli njegovo mnenje, da je servis številke ena odličen. “Ne govori se veliko o tem, zaradi preostali delov njegove igre, on pride do breaka skoraj na vsako tretjo igro nasprotnika, to je nerealno. Toda tudi servis je dober, o tem se ne govori,” je poudaril Opelka.